рејтинг: 8.5/10
Оценка на корисникот: 10/10

Серију "Исус из Назарета" снимљена је у 4 наставка коју је према сценарију Антхонyја Бургесса и Суса Цеццхи д'Амица режирао славни Францо Зеффирелли (и сам један од косценариста). Серија је дојмљив и сензибилан приказ живота и смрти Исуса Криста (Роберт Поwелл): пратимо његово роѓење, дјетињство, сусрет с Иваном Крститељем (Мицхаел Yорк) и његово крштење, његова чуда, те напосљетку распеќе и ускрснуќе.
За улогу Исуса Криста, меѓу стотинама кандидата, Зеффирелли је одабрао Роберта Поwелла који у то вријеме није био звијезда, али је према оцјени редатеља уз талент имао све карактеристике потребне за ту захтјевну улогу. Уз Поwелла, улоге у серији тумаче бројне велике меѓународне звијезде, укључујуќи Сир Лауренцеа Оливиера, Анне Банцрофт, Антхонyја Qуинна, Мицхаела Yорка, Сир Ралпха Рицхардсона, Петера Устинова, Цлаудију Цардинале и др.
Ова епска драма настајала је четири године (1974. - 1977.), а освојила је признање и похвалу и критике и вјерских воѓа диљем свијета због своје сензибилности и екуменског карактера. Ову меѓународно признату и награѓивану екранизирану верзију Исусова живота карактеризира узвишен стил, искреност те поштовање вјерских учења и повијесних извора. Серија је снимана у Тунису и Мароку, а освојила је пет номинација за награду БАФТА (1978) и двије номинације за Еммy (1978). Исте је године освојила и награду талијанске националне удруге филмских критичара у три категорије (најбоља фотографија, костими и сценографија).

Беше на каналите:

HTV3  RAI 3  RAI Storia  RAI 1  RTL  HTV1  

Препораки
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
  • Момците од Медисон (2007)

    image
    Сместен во 60-тите во Њујорк, „Момците од Медисон“ ја истражуваат гламурозната и од его движената „златна епоха“ на рекламите, каде што секој продава нешто и...
  • Frühling (2011)

    image
    Katja Baumann is a nurse working in a hospital in Munich. One day as she leaves the hospital she meets Tim Lechner, a young boy who tells her his mother is in the...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.