На почетку серије детективи Одјела тешких злочина полиције у Лос Ангелесу још се нису опоравили од одласка шефице Бренде Леигх Јохнсон (Кyра Седгwицк у Завршном ударцу) и спознаје да сада главну ријеч води капетаница Раyдор (МцДоннелл). За разлику до некадашње шефице, Раyдор је одлучила да ќе под њезиним водством одјел више радити као тим те да ќе она дијелити заслуге са својим колегама. Но за Раyдорицу најтежи ќе посао бити задобити потпуно повјерење њезиних детектива који не заборављају тако лако њезину дугу повијест унутарњих истрага којима су мета били они и њихова бивша шефица. Особито је проблематичан поручник Провенза (Баилеy), ветеран у одјелу, који тешко прихваќа заповиједи од особе за коју мисли да не зна колико и он.
Остале чланове екипе чине поручник Андy Флyнн (Денисон), који воли свој посао, али каткад га у извршавању истог омете пријатељство с Провензом; поручник Мике Тао (Цхан), свезналица кад је у питању технологија; ужива у рјешавању случаја с помоќу своје стручности; детектив Јулио Санцхез (Цруз), који је добро упознат с комплексношќу рата против банди у Лос Ангелесу и каткад зна застрашити осумњичене и Бузз Wатсон (Кеене), техничар у соби с електроником и сниматељ све документације с мјеста злочина за Одјел тешких злочина. Уз њих, након што је у једном случају била вриједан извор, полицајака на тајном задатку, полицијска и војна ветеранка, детективка Амy Сyкес (Гиованни) премјештена је у Тешке злочине, а Раyдорица у заштиту узима Рустyја Бецка (Мартин), након његова бијега од удомитеља.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.