poster

Ајшен Златарева кќи

Bugünün Saraylısı (2013)

Драма | Турција
Режисер: Kudret Sabanci

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 6.0/10
Оценка на корисникот: 7.9/10
(14 гласови)

Прича о осеќајима који се не могу купити, о неизбежном рату измеѓу љубави, породичних веза, људских вредности и вредности данашњег времена, о једној наивној младој девојци роѓеној у несреќној љубавној причи, о њеном духу заробљеном од руке оца попут Пепељуге, који потресен живи у потрази за самим собом… Прича почиње кад породица Катибоглу стави своју последњу вилу, на продају и смести се у скроман стан у четврти Арнавуткој, а Јашар, који се жели решити дугогодишње боли, купи ту вилу. Док је Ајшен, која веќ годинама сања о Истанбулу, пресреќна што је њен отац нагло одлучио преселити се у Истанбул не рекавши јој ништа, Јашар је пак спреман да се освети Ати којег сматра својим животним непријатељем.

Уфтаде, која селидбу из виле сматра питањем поноса, малтретира Ату јер је вилу купио некадашњи син управника имања породицу Катибоглу, а Ату нимало не муче непријатељски осеќаји, само тихо оплакује чињеницу што је изгубио вилу у којој је одрастао. Ата је одавно избрисао прошлост, чак је и пуно година пре опростио Асуман, коју је сматрао за љубав свог живота, и Јашару. Да покаже добру намеру, Ата Јашару и његовој лепој кќери припреми топлу добродошлицу, али ово ново стање за њега неќе бити нимало лако као што мисли.

Док се Ата и Јашар у тишини обрачунавају око прошлости пуне тајни, Ајшен, која је наследила мајчину лепоту, креќе у упознавање Истанбула. После смрти своје мајке живела је под очевим притиском. Наивна Ајшен, Истанбул је виѓала само у серијама. У сваком погледу види се да је странкиња, али Ајшен је толико добронамерна и жељна љубави да није ни свесна непријатеља око себе. Упркос њеној једноставној, осредњој и презатвореној одеќи, њеном преозбиљном понашању и њеној неупадљивости, Ајшенина привлачна и једноставна лепота плени пажњу чак и најподругљивијих погледа околине.

Серија ''Ајшен - златарева кќи'', инспирисана је романом Рефика Халита Караја, у продукцији Авшар филма и режији Бахадира Инџеа. Рефик Халит рекао је да су у серији, која је раѓена према његовом роману, сценаристи морали усвојити лик који долази из света маште како би га лакше отелотворили. Праќена с великим занимањем, серија је посебна је измеѓу осталог и по томе што је у њој први пут у Турској коришќена ЦГИ-техника. Том се техником објекти с два различита места могу приказати као да су један поред другог.


Амбициозни је Јашар богатство које је његова жена добила паметним улагањима кроз године удвостручио те постао један од најбогатијих људи у данашњем Кајсерију. Иако је Јашар постигао све у животу захваљујуќи Ајшен, никад је није прихватио, гледао је на њу као на доказ да никад неќе освојити срце жене коју воли. Ајшен, за коју зна да је Атина кќи, за Јашара је најтежи и најболнији пораз. Данас је Ајшен права љепотица, паметна млада дјевојка. На неки начин живи заточена под Јашаровим наsором. Јашар, свјестан њезине љепоте, не жели да се Ајшен икад уда само да не изгуби богатство те је држи у куќном притвору, што даље од очију других, под изликом конзервативизма. Ајшен, присиљена напустити школу, у свом животу измеѓу четири зида нема ниједног пријатеља, ниједну пријатељицу с којом би могла поразговарати.

Ајшенин прави отац Ата живи у несретном браку. Богатство преостало од његове обитељи, брзо је исхлапјело због неодговорности његове жене Уфтаде, забавног живота пуног криза њихове кќери Фериде, као и њезине луде овисности о скупим брендовима и удаје за згубидана, проблема насталих због тешке прилагодбе његова сина Четина који је на задњој години приватне школе био приморан пријеќи у државну школу те нестабилне економије у држави. Иако се Ата труди опрезно и суспрежуќи своје праве осјеќаје одржати посао “мајстора драгоцјеног камења” свог оца, његова драгуљарница сад се претворила у “бутик” с намјером да се, полако пропадајуќи, ипак некако одржи на животу, те обитељ није у могуќности одржати пријашњи стандард. Једино што Ата Катибоглу још посједује јест презиме које му чува част.

Прича почиње кад обитељ Катибоглу стави своју посљедњу тврѓаву, вилу, на продају и смјести се у скроман стан у четврти Арнавуткој, а Јашар, који се жели ријешити дугогодишње боли, купи ту вилу. Док је Ајшен, која веќ годинама сања о Истанбулу, пресретна што је њезин отац нагло одлучио смјестити се у Истанбул не рекавши јој ништа, Јашар је пак спреман бусати се како би се осветио Ати којег сматра својим животним непријатељем. Уфтаде, која селидбу из виле сматра питањем поноса, малтретира Ату јер је вилу купио некадашњи син управитеља имања обитељи Катибоглу, а Ату пак нимало не муче непријатељски осјеќаји, само потихо оплакује чињеницу што је изгубио вилу у којој је одрастао. Ата је одавно обрисао прошлост, чак је и пуно година прије опростио Асуман, коју је сматрао љубави свог живота, и Јашару.

Да покаже добру намјеру, Ата Јашару и његовој лијепој кќери припреми топлу добродошлицу, но ово ново стање за њега неќе бити нимало лако као што мисли.
Ајшенина љепота која јако подсјеќа на мајчину, и чињеница да га и толике године послије подсјеќа на Асуман, Ату погаѓа изнутра, и то до те мјере да Уфтаде замјера жени која је умрла. Уфтаде и Фериде свим својим срцем мрзе оца и кќер који су дошли из Кајсерија и смјестили се у њихову вилу, но како желе остати блиске с моќнима, потихо их подбадају, не дијелеќи с њима своје праве осјеќаје. Иако је Јашар свјестан да их, унаточ свем новцу и моќи, њихова нова околина не прихваќа, заслијепљена добронамјерна Ајшен не примјеќује да је Уфтаде и Фериде гледају свисока те се свим својим срцем труди постати пријатељица с Фериде.

Док се Ата и Јашар у тишини обрачунавају око прошлости пуне тајни, Ајшен, која је наслиједила мајчину љепоту, креќе у упознавање Истанбула. Ајшен је толико добронамјерна и жељна љубави да није ни свјесна непријатеља око себе. Унаточ њеној једноставној, осредњој и презатвореној одјеќи, њезину преозбиљном понашању, те чињеници, како би Уфтаде рекла, “да никад неќе изаќи из мјеста из којег је дошла”, и њезиној неупадљивости, Ајшенина привлачна и једноставна љепота плијени позорност чак и најподругљивијих погледа у њезиној околини.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.