Ногометна репрезентација Краљевине Југославије стигла је на прво Свјетско првенству у ногомету одлучна показати своје знање и умијеќе у једанаест епизода треќе сезоне о ногометној експедицији Краљевине Југославије под називом 'Монтевидео, видимо се!'. Према истоименој књизи спортског новинара Владимира Станковиќа, који је написао причу о успјеху репрезентације Краљевине Југославије на Свјетском првенству у ногомету у Уругвају 1930., у режији Драгана Бјелогрлиќа, према сценарију Рајка Божиќа и Димитрија Војнова те у продукцији 'Интермедиа Нетwорка', снимљено је једанаест нових епизода спортско-повијесне драме, која овом сезоном завршава сторију о једном сјајном спортском постигнуќу у далеком Уругвају, у којем су се најбоље ногометне репрезентације сусреле по први пута те се бориле за наслов најбоље на свијету. На првенству је судјеловало тринаест момчади - четири из Еуропе, од којих је једна била Југославија, те девет из Јужне и Сјеверне Америке.

Играни филм „Монтевидео, видимо се!“ премијерно је приказан почетком године у Београду те у ожујку у Загребу, а продуљена прича о три утакмице које је национални тим одиграо против Бразила, Боливије и Уругваја, тј. 11 епизода, почела се у травњу приказивати на РТС-у, а 8. липња креќе с емитирањем на РТЛ Телевизији. Седам сати додатног материјала, у успоредби с филмом, причу серије употпуњује, заокружује, али и у кончаници другачије приказује. За разлику од филма, серија нас враќа у Београд, у којем народ прати игре националног тима, слави и тугује те на крају тријумфално дочекује своје ногометаше. 'Два различита сценарија раѓена су за филм и серију, тако да се филм стилски, наративно, драматуршки те у режији и начину монтаже потпуно разликује од серије', истакнуо је Драган Бјелогрлиќ.

Након тротједног путовања до Јужне Америке, ногометна прича наставља се у главном граду Уругваја, у који стиже прва национална момчад Краљевине Југославије, тим једне мале балканске земље којој нитко не даје шансе за успјех, поготово када за првог противника добије репрезентацију Бразила. Но показаним заједништвом и визијом, уз водство одличног Тирка, Моше, Милутинца и Јакше, тим који одише талентом, младошќу и упорношќу успијева остварити успјех из снова. Сензационалним побједама над Бразилом и Боливијом, изабраници Бошка Симоновиќа пласирали су се у полуфинале, гдје их чека домаќин и фаворит првенства, а вијест о фантастичном успјеху једне екипе аутсајдера обилази читав свијет.

Милош Биковиќ као Александар Тирнаниќ Тирке и Петар Стругар као Моше Марјановиќ предводе познату скупину глумаца које смо упознали у прошлим сезонама 'Монтевеидеа', но ту су и свјетска звијезда Арманд Ассанте као Хотцхкинс, Виктор Савиќ као Милутинац, Андрија Кузмановиќ као Јакша, Ивица Зекиќ као Ивица Бек, Предраг Васиќ те познати Бранко Ѓуриќ као Пацо и Славен Римац, у овај хваљеној спортској драми те вјеројатно најбољем ногометном серијалу икада снимљеном у регији.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.