Радња ове приче је смјештена почетком деведесетих, када је Дубровник био под сталном опсадом мјесецима. Прича о украденој младости двоје младих људи који ќе због рата брже одрасти и сазрјети подсјетит ќе нас на снагу љубави. Касно је љето 1991. године у Дубровнику чији становници још увијек нису свјесни оног што слиједи, а зраку се ипак осјеќа напетост и страх од неизвјесности рата. На процесији Светог Крижа која се обиљежава благословом бродова и паљењем свијеќа, главни јунак серије, млади Маро Кесовија (Борис Лер) први пут угледа прелијепу Јудиту Кнего (Барбара Билиќ) и љубав је роѓена на први поглед.
Јутро 1. листопада 1991. године: у граду Дубровнику започео је рат. Гранатирањем одашиљача на Срѓу Дубровник је започео своју агонију, а његови становници борбу за живот и слободу.

Касно је љето 1991. године у Дубровнику. У Хрватској су веќ увелике започела страшна ратна збивања, док најљепши град на свијету још увијек одолијева нападима агресора.
Јудита Кнего је изузетно лијепа, тиха и њежна дјевојка која ни не може предочити људско зло и ратне страхоте које ќе се ускоро сручити над њеним родним градом. Јудитина мајка Марис Кнего, насљедница је старе племениташке дубровачке обитељи Менчетиќ. Удана је за Џива Кнега, маркантног и изузетно способног дубровачког подузетника за којим уздишу многе жене. У вили Менчетиќ с обитељи Кнего живе још и куќна помоќница Магдалена те њезина кќи Јана. Јана и Јудита су најбоље пријатељице, меѓутим завист коју Јана од малена осјеќа према својој богатој пријатељици појачат ќе се кад се заљубе у истог мушкарца.

Маро Кесовија је храбар, амбициозан и поштен момак. Живи с оцем и мајком у малом мјесту Груда у Конавлима гдје се дуго година успјешно баве пољопривредом. На процесији Светог Крижа Маро први пут угледа Јудиту и постаје очаран том загонетном, прекрасном дјевојком. Преко своје импровизиране радио станице Маро покушава уќи у траг љепотици, но Јанина главна преокупација постаје спријечити сусрет Мара и Јудите. Из неповољне ситуације Јудиту спашава управо Маро. Они проводе романтичну ноќ на Срѓу.

Беше на каналите:

FTV  

Препораки
  • Мала Секира (2020)

    image
    Создадена и режирана од “Оскаровецот“ Стив Меквин (12 години ропство), антологиската серија „Мала секира“ раскажува лични приказни за карипската заедница во...
  • Плачот на виолината (2007)

    image
    Хусеин Кенан е чувствителен и талентиран музичар кој се обидува да ја надмине болката која животот му ја нанел. Неговото детство е обележано со самоубиството на...
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
  • Момците од Медисон (2007)

    image
    Сместен во 60-тите во Њујорк, „Момците од Медисон“ ја истражуваат гламурозната и од его движената „златна епоха“ на рекламите, каде што секој продава нешто и...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.