Радња ове приче је смјештена почетком деведесетих, када је Дубровник био под сталном опсадом мјесецима. Прича о украденој младости двоје младих људи који ќе због рата брже одрасти и сазрјети подсјетит ќе нас на снагу љубави. Касно је љето 1991. године у Дубровнику чији становници још увијек нису свјесни оног што слиједи, а зраку се ипак осјеќа напетост и страх од неизвјесности рата. На процесији Светог Крижа која се обиљежава благословом бродова и паљењем свијеќа, главни јунак серије, млади Маро Кесовија (Борис Лер) први пут угледа прелијепу Јудиту Кнего (Барбара Билиќ) и љубав је роѓена на први поглед.
Јутро 1. листопада 1991. године: у граду Дубровнику започео је рат. Гранатирањем одашиљача на Срѓу Дубровник је започео своју агонију, а његови становници борбу за живот и слободу.

Касно је љето 1991. године у Дубровнику. У Хрватској су веќ увелике започела страшна ратна збивања, док најљепши град на свијету још увијек одолијева нападима агресора.
Јудита Кнего је изузетно лијепа, тиха и њежна дјевојка која ни не може предочити људско зло и ратне страхоте које ќе се ускоро сручити над њеним родним градом. Јудитина мајка Марис Кнего, насљедница је старе племениташке дубровачке обитељи Менчетиќ. Удана је за Џива Кнега, маркантног и изузетно способног дубровачког подузетника за којим уздишу многе жене. У вили Менчетиќ с обитељи Кнего живе још и куќна помоќница Магдалена те њезина кќи Јана. Јана и Јудита су најбоље пријатељице, меѓутим завист коју Јана од малена осјеќа према својој богатој пријатељици појачат ќе се кад се заљубе у истог мушкарца.

Маро Кесовија је храбар, амбициозан и поштен момак. Живи с оцем и мајком у малом мјесту Груда у Конавлима гдје се дуго година успјешно баве пољопривредом. На процесији Светог Крижа Маро први пут угледа Јудиту и постаје очаран том загонетном, прекрасном дјевојком. Преко своје импровизиране радио станице Маро покушава уќи у траг љепотици, но Јанина главна преокупација постаје спријечити сусрет Мара и Јудите. Из неповољне ситуације Јудиту спашава управо Маро. Они проводе романтичну ноќ на Срѓу.

Беше на каналите:

FTV  

ПРЕПОРАКИ
 • Олуја (2007)

  image
  Ова теленовела на мале екране доноси прекрасну Сару Малдонадо у безвременској причи о судбини. 'Олуја у рају' је снимана на егзотичним и атрактивним локацијама у...
 • Mercado Central (2019)

  image
  The life of a neighborhood market in Madrid about to be turned into a shopping mall and its struggle to prevent it.
 • Hotel Heidelberg (2016)

  image
  Hotel Heidelberg is a pre-evening broadcast.
 • Заклетва (2018)

  image
  Explores a world of gangs made up of those sworn to protect and shed light on corrupt and secret societies. And what if the Policemen use the criminals to arrest...
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.