Занимљива британска сувремена криминалистичка серија награѓиваних твораца серије Wалландер и филма Краљица, препуна надарених глумаца. Колико бисте далеко ви отишли да спасите сина? Мицхаел О'Цоннор био је гангстер, један од најгорих. Могло би се реќи да је био легенда. Но, након што је одслужио затворску казну далеко од свог родног града Манцхестера, одлучио је стари живот оставити иза себе и у Дублину почети изнова са својом дјевојком и њиховим нероѓеним дјететом. Нажалост, његов пријашњи начин живота оставио је за собом ужасно наслијеѓе. Насиље у његовој четврти прерасло је у отворени рат. Оружани злочини и убојства око за око, зуб за зуб чести су, а у све то увучена су и добра дјеца, попут Мицхаеловог отуѓеног 15-годишњег сина Сеана.

У вртлогу каоса насталог након убојства његовог најбољег пријатеља Сеан се изненада нашао на листи за одстрел. Мицхаел јури у Енглеску ријешити Сеанове проблеме одлучан у намјери да неќе допустити да га опет увуку у некадашњи начин живота. Али тешко је остати моралан кад је живот вашег сина у питању. Хоќе ли Мицхаел успјети наќи излаз из тог лудила изазваног дрогом и убојствима у четврти коју је некоќ звао својим домом? И може ли му син опростити сву патњу коју је изазвао? Надахнута истинитим догаѓајима, серија Отац и син истодобно је дирљива и болна прича о освети и шокантан приказ свијета који је многима постао и предобро познат.

Јесте ли знали?
Сценарист Оца и сина је угледни, сада покојни, Франк Деасy, добитник Приметиме Еммyја 2007. за серију Под сумњом. Заслужан је и за серију Пасија (ББЦ/ХБО) те филм Заточеници с Јулијом Ормонд и Тимом Ротхом у главним улогама. Серија Отац и син освојила је награду за најбољи телевизијски сценариј и најбољег споредног глумца (Степхен Реа) на Ирисх Филм & Телевисион Аwардс 2010.

ДОУГРАY СЦОТТ
Шкотски глумац Доуграy Сцотт, којег гледамо као преобраќеног гангстера Мицхаела О'Цоннора у узбудљивој новој драми Отац и син, студирао је на Wелсх Цоллеге оф Мусиц анд Драма гдје су га прогласили најнадаренијим студентом глуме. Сцоттова прва истакнута улога била је улога бојника Рорyја Таyлора у ТВ серији Солдиер Солдиер. Прва важнија филмска улога била му је улога принца Хенрyја у филму Једном заувијек с Дреw Баррyморе, а потом и улога главног јунака у филмској адаптацији романа Енигма Роберта Харриса. Том Цруисе га је 2000. особно изабрао да глуми негативца у филму Немогуќа мисија 2, а неко је вријеме био и главни кандидат да замијени Пиерцеа Броснана у улози Јамеса Бонда, но та је славна улога на крају припала Даниелу Цраигу. У сијечњу 2006. Сцотт је глумио Мојсија у мини-серији Десет Божјих заповиједи. Од 2006. до 2007. у 3. сезони Куќаница глумио је нову љубав лика који глуми Тери Хатцхер. Глумио је главног противника Агента 47 у филму Хитман из 2007., а наступио је и у главној улози (улогама) у модерној верзији Др. Јекyлла и г. Хyдеа.

Сцотт је заузео 97. мјесто меѓу 100 најсекси мушкараца према часопису Неw Wоман, а часопис ГQ га је 2001. номинирао за Најпривлачнијег мушкарца.
Двапут је номиниран за Сцреен Ацторс Гуилд награду за Најбољу изведбу у хумористичној серији за улогу у Куќаницама.

Беше на каналите:

HTV1  

Препораки
  • Пошаљи ми СМС када стигнеш куќи (2022)

    image
    Each episode follows the case of an innocent woman who has been abducted, harmed or even murdered by someone on what was an otherwise average day in her life.
  • Одељење за убиства: Сати пре убиства (2017)

    image
    За детективе, кључ за решавање најтежих убистава крије се у последња 24 часа живота жртве. "Одељење за убиства: Сати пре убиства" је истинита криминалистичка...
  • Досије

    image
    Српски "Фоx цриме" реконструише злочине који се одвијају пред нашим очима. Убиства, пљачке, отмице, трговина људима...наќи ќе се у фокусу криминалистичких прича....
  • Stuttgart Homicide (2009)

    image
    DI Martina Seifert and her collaborators solve murders in the Stuttgart region. The series is well liked for its regional filming locations.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.