poster

Sila

Sila (2006)

Драма | Турција
Режисер: Gül Oguz

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 5.4/10
Оценка на корисникот: 8/10
(8 гласови)

Радња серије се догаѓа у Мардину, граду југоисточне Турске који је познат по својој арапској архитектури. Серија је у Турској била популарнија од 'Аси' која се приказивала у исто вријеме. Насловну улогу тумачи прелијепа Цансу Дере (Езел). Мушког протагониста утјеловио је најбољи турски модел 2001. године и глумац Мехмет Акиф Алакурт. Силу је судбина у доби од три године отргнула од дома и обитељи и одвела у Истамбул. Иако су Силини коријени на истоку, она је одгојена у модерном западном свијету. Појам 'размјена младенаца', с којим се Сила никад није сусрела, у потпуности мијења тијек њезина живота. Да би спасила живот брата којег никад није упознала, на силу је удају за поглавара племена, наочитог Борана којег никад прије није видјела. Сила у големој куќи постаје заробљеница несмиљених правила. Она из дана у дан кује планове за бијег, но није свјесна да је оно од чега заправо покушава побјеќи безнадна љубав према свом новог супругу аги Борану. Боран је богати земљопосједник и ага који се само из поштовања, и када је то потребно, покорава обичајима и традицији.

Сила цијели свој живот одраста у лажи. Рекли су јој да јој је цијела обитељ мртва, а она је усвојена у обитељ која јој је пружила много љубави. Школовала се у најбољим школама и постала млада дјевојка коју сви обожавају. Једног се дана упознаје с биолошком обитељи коју је сматрала покојном. Њезин прави отац неочекивано се појави пред Силом и под изликом да јој је мајка болесна одводи у Мардин. Да би спасила живот брата којег никад није упознала, на силу је удају за поглавара племена Борана којег никад прије није видјела. Силин брат Азад побјегао је с агином млаѓом сестром Нарин, па је племе договорило размјену младенаца да би се избјегло пролијевање крви. Док се Сила радује што је упознала своју праву обитељ, дубоко је погоди што ју је властита обитељ жртвовала обичајима. Но она се не предаје и тражи начин да се силом извуче из те немилосрдне замке.

ЦАНСУ ДЕРЕ као СИЛА
Прелијепа турска глумица и некадашња Мисс роѓена је 14. листопада 1980. године у Анкари. Цансу се школовала у Измиру, а студирала је археологију у Истамбулу. Хрватски је гледатељи познају по улози фаталне Ејшан (Езел). Јубиларне 2000. године Цансу је постала Мисс Турске, но тамошња влада јој је забранила одлазак на финални избор, јер се одржавала у грчком дијелу Ципра. Остварила је насловне улоге у 'Сили', 'Езелу' те 'Палачи'. Ове године Цансу је глумила и у серији ' Сулејман Величанствени'.

МЕХМЕТ АКИФ АЛАКУРТ као БОРАН АГА
Овај модел и глумац роѓен је 23. српња 1979. године у Истамбулу. Завршио је основну школу у том граду и веќ је у тој доби одабрао каријеру модела. Побиједио је на натјецању Бест Модел Турске 2001. године, а исте је године на свјетском натјецању модела био вицепрвак. У то вријеме почео је и своју глумачку каријеру у серији 'Кирик Аyна'. Као дјечак сањао је да ќе постати пилот, а омиљени клуб му је Бешикташ.


О ЛИКОВИМА:
Сила је весела и ведра дјевојка која живи у Истанбулу, све док јој на врата не покуцају биолошки отац и брат. Како би се спасила брата Сила се присилно удаје за агу Борана, а од тада њезин живот постаје пакао. Она је дјевојка која воли страствено, али с још веќим жаром може презирати своје непријатеље.

Боран је ага што значи владар свог племена. Боран је ауторитаран мушкарац који унаточ притиску племена заступа либералне идеје. Увијек проналази равнотежу измеѓу застарјелих обичаја и идеја модерног свијета. Боран је у прошлости био ожењен и заљубљен у Језду која си је управо због обичаја одузела живот.

Нарин је Боранова сестра која се потајице уда за Силиног брата Азада. Због тога живот јој према племенским обичајима виси о концу. Нарин је блага дјевојка која изузетно цијени свог агу и брата Борана

Азад је непромишљен и сматра да његова сестра Сила не заслужује бољи третман. Себичан је и не помишља на своје посљедице своје дјеловања.

Џихан је Боранов братиќ који је одувијек љубоморан на свог агу. Стално проналази начине како би умањио његову владавину меѓу племеном. Сплектарош је и главни покретач свих проблема у племену.

Бедар је Силина биолошка мајка која поштује обичаје. Она је блага срца и воли своју дјецу.

Џелил је Силин отац који сматра да се обичаји морају поштовати. Слабије не поштује и сматра да млаѓа кќерка нема право на образовање зато што је жена.

Емре некадашњи Силин дечко који ќе учинити све да Силу врати у Истанбул. Он је њезина особа од повјерења која не подноси Борана те је његов најљуќи противник.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.