Серија која је освојила земљу и регију, производ који је продан у чак 19 земаља диљем свијета и из серијске успјешнице прерастао у филмски хит који са сваким даном приказивања у кинима руши све рекорде. ‘Ларин избор’ је напета љубавна прича која мора пребродити бројне запреке. Ово је прича о избору једне жене измеѓу два мушкарца, избору измеѓу каријере и обитељи, те оданости и битке за преживљавањем. Серија је снимана на вањским локацијама дуж далматинске обале што додатно придоноси романтичној атмосфери. Главне ликове Лару и Јашу раздвоји море када Јаша мора отиќи на далек пут остављајуќи Лару на милост и немилост своје зле мајке. Лара је заточена у, за њу, страном елитном свијету далматинске аристокрације. Емоционални успони и падови, шокантни обрати и једна судбина држат ќе константне тензије и заокупљати пажњу тијеком цијеле радње серије.

Лара је једноставна, природно лијепа, дугачке косе и насмијана дјевојка. Завршава студиј клавира у Сплиту гдје живи и ради сама те повремено помаже у једној цатеринг служби. На једном домјенку гдје хонорарно ради и упознаје Јакова, којег зову Јаша, младог момка из угледне сплитске обитељи. Он је добро одгојен, спортски тип но врло емотиван, помало заморен родитељским очекивањима и несигуран у то што жели радити у животу. Јаша се управо вратио са школовања у иноземству и забава у обитељи Златар приреѓена је у његову част. Отац проглашава његово преузимање посла, но Јашу више занима млада дјевојка коју сусреќе у кухињи правеќи се да он није дио слављеничке обитељи. Јаша и Лара загледају се једно у друго те проводе заједно цијели бал под маскама. Након страствене ноќи у врту, његова мајка Нела их ухвати те отјера Лару из куќе. Јаша се не супротставља мајци, али ипак одлази за посрамљеном Ларом молеќи опрост. Лари је неугодно због проведене ноќи, јер се иначе тако не понаша. Истовремено, Јашина мајка ствара притисак на оца да се сину пронаѓе права дјевојка за њега. Опсједнута је имиџом обитељи и наставком лозе, јер у Сплиту ипак сви све знају. Увјерена да Јаша још увијек виѓа Лару, настоји јој уништити будуќу каријеру. У обитељи Златар креќу бурни сукоби због Ларе. Јаша схваќа да његова обитељ није оно што је мислио о њима када је као младац одлазио у Америку. Као побуну од стеге и притиска који врше на њега, Јаша одлучи отиќи из обитељске твртке и сам започети свој живот. Његов отац, успјешни трговац који је изградио богатство, ту његову одлуку тешко подноси и доживљава срчани удар. Отац је требао испловити с робом коју превози, па се Јаша с осјеќајем кривице жели искупити и учинити то умјесто њега. У дирљивом опроштају прије испловљавања тражи Лару да га чека и проси је. Након тајног вјенчања води је у обитељску куќу тражеќи од својих да је прихвате сада када је службено његова жена. Лара остаје у непознатој средини преокренутог свијета који ќе почети више сличити паклу и гледајуќи према хоризонту … чекајуќи да се Јаша врати…

Радња у другој сезони нас одводи шест година касније. Однос Ларе и Јакова бит ќе стављена на велику кушњу. Осветници ќе их покушати раздвојити те угрозити среќу и животе цијеле обитељи Златар. Јаков и Лара враќају се старом животу у вили Златар након финалне борбе са злим Динком. Ускоро ќе их развесели најљепша вијест на свијету, али посјетити и окрутна болест те неки нови људи који ќе учинити све да њиховој неизмјерној среќи доѓе крај. Могу ли Јаков и Лара поднијети још једно раздвајање, може ли се храбри Јаша поновно изборити за среќу своје обитељи и хоќе ли зла клетва која их прати напокон заувијек бити прекинута?

ЛИКОВИ:

ЛАРА БОЖИЌ, 22
Њежна, привлачна, природно лијепа и природно симпатична, талентирана, блага и искрена.
Пожртвована је, великодушна и врло стрпљива. Веќином дјелује као да је из неког другог времена, због своје једноставности и мудрости. Није жена од великих ријечи, но када говори, њезини ставови дубоко утјечу на околину. Због изнимног талента стриц ју је наговорио да упише Глазбену академију. Студирала је клавир, а радо и често пјевуши.
У серији Лара је управо завршила факултет у Сплиту и налази се у одлучујуќем тренутку у свом животу: мора пронаќи посао или се вратити у мало мјесто из којег је дошла. Лара је скромна, јер је скромног подријетла и није претјерано амбициозна. Не живи као веќина младих данас, али сања о великој, правој, јединој љубави. Склона идеализацији, вјерна је жена која је у стању дуго чекати свог мушкарца и одолијевати многим изазовима сувременог доба. Религиозна је и искрено вјерује да су нам неки људи одреѓени за живот.

ЈАША ЗЛАТАР, 25
Каризматичан и младолик, снажан је, али тих и често неодлучан. Растрган је измеѓу лојалности и дужности према обитељи и властитих емоција. Мушкарац је који не користи много ријечи, зна бити темпераментан када му дојади, али је ипак позитивац који дјелује старије но што јест. Држи до обитељског имена и бит ќе растрган измеѓу двије оданости. Морат ќе се промијенити да би добио љубав свог живота.

Још је у средњу школу отишао у Америку, те је тамо завршио и факултет и постдипломски студиј. Кроз све те године, враќао се куќи само на љетовање и дивио се свом оцу који је градио бродарску твртку. Јашин отац има импресивну флоту и очекује да Јаша буде његов насљедник. Године младости које је провео изван куќе Јашу су ојачале, но учиниле и помало затвореним. Вратио се тих и ќудљив и чини се да све своје проблеме рјешава дуго и у себи, а све своје одлуке доноси без уплитања других људи укратко.

НЕЛА ЗЛАТАР, 45
Матер фамилиас. Врло ауторитативна, снажна, његована и тврдоглава далматинска жена која води обитељ док је супруг преоптереќен послом. Некад је била права љепотица, развела је садашњег мужа од бивше жене и удала се млада. Одмах потом родила је сина те неколико година послије кќи. Иако се посветила обитељи, односно никад није радила, заправо је увијек имала послугу око себе те је имала довољно времена да се бави трачевима. Ужива у статусу који јој је супруг пружио својим радом те ќе учинити све да Златарови задрже углед савршене “златне” обитељи. Не вјерује превише у љубав, изузетно је рационална, тако да ју искрено шокира то што се њезин син поводи срцем, а не само разумом. Пустила га је у њежној раној тинејџерској доби да оде од куќе, без имало грижње савјести мислеќи искрено да ќе то од њега направити “правог човјека” и да ќе га удаљеност од обитељи и баке за коју је по њезином мишљењу и превише везан очврснути.

ТОНЧИ ЗЛАТАР, 60
Старији мушкарац, али добродржеќи, миран и тих. Бриљантан је бизнисмен, њежан, али често одсутан отац преоптереќен послом.
Лудо је заљубљен у своју жену и превише јој попушта. Осјеќа грижњу савјести због тога што је оставио прву жену због Неле, заједно с првим сином Динком. Кад га улове мрачне мисли, баца се у посао. Размазио је своју дјецу, особито кќи Никол, јер је Јаков давно отишао из Хрватске на школовање. Од сина очекује да ќе га аутоматски наслиједити у послу. За разлику од Неле, Тончи није сноб. Он је искрен човјек који цијени и воли живот и који се, за разлику од ње, сјеќа времена кад није имао огромну куќу.

НИКОЛ ЗЛАТАР, 18
Врцкава, млада, наивна и самоувјерена. Заправо још је дјевојчица, иако силом жели бити одрасла жена. Никол је духовита, али прилично бахата зато што је навикла да је све по њеном. Брата обожава, јер јој је био најбољи пријатељ и узор у дјетињству те је једва дочекала његов долазак. Зато је не весели што одмах по повратку у његов живот уѓе жена која би требала заузети кључно мјесто у Јашином животу. На Никол данас највише утјече мајка коју идеализира и која ју је размазила. Одрасла у обиљу, Никол је најпопуларнија дјевојка у Сплиту. На љубав и мушкарце, баш попут своје мајке, гледа као на љестве по којима се жена може попети до неког друштвеног статуса.

АНЃЕЛА ЗЛАТАР, 80
Типична добра далматинска бака на којој се види да је госпоѓа из добростојеќе обитељи. Изгубила је мужа рано и син јединац Тончи јој је све. Снаху поштује, али не цијени превише. Још је понекад у контакту с првом снахом Бланком, професорицом у глазбеној школи и унуком Динком. Обожава све своје троје унука. Врло је правична и није импресионирана богатством у којем се нашла. Замјера Нели начин одгоја Никол и чињеницу да је Јакова пустила тако далеко од куќе.

КАРМЕН, 25
Врцкава, духовита, забавна, права душа сваке забаве. Расна црнка из радничког насеља у којему повремено конобари. Љубавница је власника конобе у коју ќе смјестити Лару, што ќе изазвати праву буру. Кармен је простодушна, добра као крух, али дијете цесте, воли попити, пјевати и забавити се. Најбоља је Ларина пријатељица, која ќе бити уз њу у најтежим данима.

БЛАНКА ЗЛАТАР, 50
Бивша жена Тончија Златара. Бескрајно поштена особа која се није снашла у богатству и успјеху који је доживио Тончи. Одрекла се свега што јој је он нудио у замјену за раставу, а то није добро сјело њезином сину који оцу замјера што га је запоставио. Живи за своје унуке, но виѓа их јако ријетко. Прилично је усамљена, а од развода се никад није потпуно опоравила.

ДИНКО ЗЛАТАР, 35
Тончијев син из првог брака. Бахат, проблематичан и гоњен жељом за осветом и бијесом. Несретан је и вјечно љубоморан на Златарове. Истовремено жели све што они имају, но не жели контактирати с оцем. Надао се да се Јаков никада неќе вратити, он му је рак рана, блистави лијепи успјешан син који га је тако лако замијенио. Отац је двије дјевојчице и понавља исте грешке које је радио његов отац, но тога није свјестан.

МИЈА БОЖИЌ (42)
Ларина мајка. Одрасла на отоку Корчули, пажена од стране својих традиционалних и понекад одвише конзервативних родитеља. Као двадесетогодишњакиња затрудњела је с морнаром који је убрзо нестао на мору. Самохрана мајка, бдјела је над Ларом и пажљиво радила на великом глазбеном таленту којег је кќи показивала. Остала је радити на отоку као главна кухарица у коноби, штедјела како би јој омогуќила школовање.

АЛЕН ДИЈАК (40)
Карменин љубавник и власник конобе. Ален је типични Далматинац који највише воли фјаку, пиќе те што мање напора и обавеза у животу. Шармантан кад је тријезан, привлачи жене ставом алфа мужјака, конзервативан и народског смисла за хумор. Сукобе често рјешава шакама и грубим ријечима. Потјече из сиромашније обитељи те је у младости био склон деликвентном понашању. Након пар сукоба са законом, одлучио се скрасити с лијепом и богатом власницом крчме, Вјером.

ДАЛИА
Далиа је изузетно сабрана, мирна, одмјерена у својим реакцијама и поступцима. Брзо учи и свладава разне вјештине, гладна је знања, одлучна и изнимно вјешта. Управо то њено потискивање односно дистанцирање од осјеќаја даје јој и једну пуно мрачнију страну. Далиа не признаје пораз, слијепо је фокусирана на своје циљеве и спремна је на све да их постигне. Многи ќе веќ при првом сусрету с новим ликом препознати сличност с Јеменком Леилом, што није за чудити јер је Далиа њена сестра која се долази осветити кривцима за сестрину смрт.

ШИМУН
Шимун је привлачан, виталан и младолик мушкарац. Узима оно што жели без питања и није навикао на одбијање. Није он тај који тражи жене, веќ оне траже њега. Иако пројицира слику немилосрдног богаташа, негдје дубоко Шимун би се волио скрасити и имати велику обитељ са женом коју воли. Наравно, то никад не би признао.
У њему је ипак преживио умјетник којег још увијек може опчинити љепота – управо зато он као да је посветио цијели свој живот гомилању естетских трофеја, како женских, тако и умјетничких, не би ли убио у себи и најмању осјетљивост и рањивост. Потјече из сиромашне обитељи, био је млада нада хрватског сликарства, но сусрет с младом Нелом скренуо га је с предвиѓеног пута.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.