Турска радио телевизија (ТРТ) започиње нови пројекат. ТРТ је снимила многе серије попут серије Ертугрул, Осман, Барбарос, 'Буѓење: Велики Селџуци' у којој се говори о Алпарслановом сину Меликшаху и унуцима Ахмет Сенцеру и Мухаммет Тапару, као и серије која је посвеќена првом предсједнику Босне и Херцеговине, рахметли Алији Изетбеговиќу. Нови пројекат, нова сензационална серија коју ќе снимати ТРТ је 'Алпарслан: Велики Селџуци'. Главну улогу у тој серији узет ќе Барис Ардуц, на нашим просторима познат као Омер из серије 'Изнајмљена љубав', и Фахриyе Евцен-Озцивит, познатија као Неџла из серије 'Кад лишќе пада'. Барис ќе играти улогу Алпарслана, а лијепа Фахриyе улогу Акце, супруге Алпарслана. У серији ќе се оживјети период када су Селџуци били на власти, односно период 11. стољеќа, када су почела велика турска освајања.

Беше на каналите:

TRT 1  Hayat TV  TRT Turk  

Препораки
  • ТВ календар

    image
    Сазнајте годишњице значајних догаѓаја као и датуме роѓења и смрти значајних личности које су обиљежиле ток светске историје.
  • The Roosevelts: An Intimate History (2014)

    image
    A documentary that weaves together the stories of Theodore, Franklin and Eleanor Roosevelt, three members of one of the most prominent and influential families in...
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
  • Civilizations (2018)

    image
    Nine-part series telling the story of art from the dawn of human history to the present day, for the first time on a global scale. It is now nearly half a century...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.