Више од стотину саговорника, меѓу којима и највеќе фудбалске звијезде, говори је ли фудбал више од спорта. Серијал "Лопта" бави се феноменом фудбала и тражи одговоре на питања: је ли фудбалска игра више од спорта, је ли генератор или катализатор социјалних, политичких, етичких, етничких и финансијских кретања у цијелом друштву, повезује ли или раздваја, у чему се крије тајна снаге коју ова игра носи са собом, откуд је та игра дошла на ове просторе, зашто је остала и ко су они који је играју, а ко они који је креирају. У серијалу, који су за Ал Јазееру Балканс радила три позната редитеља, појављује се више од стотину саговорника, меѓу којима су и највеќе фудбалске звијезде свих времена с простора Балкана.

Беше на каналите:

Al Jazeera Balkans  KLASIK  

Препораки
  • Трговци аутомобилима (2003)

    image
    Придружите се искусном трговцу аутомобилима Микеу Бреwеру и врхунском механичару Едду Цхини док пролазе кроз аутомобилске авантуре. Главни задатак серије Трговци...
  • Une brique dans le ventre

    image
  • Животиње у покрету (2018)

    image
    Један од највеќих природних спектаклова јесу животиње у покрету. Животиње морају да преѓу своје мигрантске путање, пешке, летењем или пливањем, како би преживеле.
  • Монтy Дон представља рајске вртове (2018)

    image
    Монтy Дон путује диљем исламског свијета и даље како би пронашао прослављене рајске вртове. У Шпањолској и Мароку дознаје који су темељни елементи таквога врта, а...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.