У својој книзи О пореклу врста, Чарлс Дарвин је 1859. године објавио своју теорију еволуције. У првом маху његове тврдње су исмејане, меѓутим данас чине основу теорије еволуције. У три епизоде, упознаќемо се са Дарвиновим личним животом, као и с тим како је његова каријера изгледала у то време. Уз комбинацију драме, нарације и коментара стручњака, видеќемо како је изгледала његова прва експедиција на броду ХМС Бигл, када је имао свега 26 година. Затим, како се суочавао са смрќу млаѓе ќерке и ко су му били пријатељи током живота. Неки од њих су га подржавали током целог живота кроз све његове недаќе, суѓења, борбу са болешќу и кроз бројне друге изазове, на које је наилазио бореќи се за теорију о природној селекцији и опстанку најјачих. Уз Венди Хјуз у улози наратора и коментаре академских стручњака, креќемо на феноменално путовање током кога сазнајемо како се развијала ова идеја.

Беше на каналите:

Da Vinci Learning  

Препораки
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Charité (2017)

    image
    The series describes the accomplishments of several famous German physicians and scientists at the prestigious Charité hospital in Berlin during its history.
  • Библија: Исус (1999)

    image
    Из великог пројекта "Библија", снимљеног у копродукцији компанија ЛУБЕ, ЛУX, Бета Филм и Qуинта, у сурадњи с РАИУНО, Франце 2, ОРФ, Антена 3, МТМ, Цзецх ТВ, НЦРВ...
  • Истраге ваздухопловних несреќа (2003)

    image
    Авионске несреќе приказује ову и друге приче о невероватним опстанцима и срцепарајуќим катастрофама неких од најтрагичнијих инцидената у историји авијације.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.