рејтинг: 8.2/10

Три сликовита отока - Мадагаскар, Борнеро, Хаваји. Самодостатни екосустави, одсјечени од копна. Својим дивљим животињама и људским самотњацима ови су отоци попут уточишта. Али живот у рају има своју цијену. Четири од пет изумирања у свијету збило се на отоцима. У свијету који се брзо мијења, они су мјера здравља планета. Документарна серија истражују дивљину, повијест и културу ових јединствених станишта. Упознајте знанственике који улажу напоре да заштите та драгоцјена уточишта. Они су на првим цртама борбе екологије за спас нашег планета. А с големим еколошким изазовима с којима ќемо се суочити идуќих година ти су различити околиши сада важнији него икад. Промјене на овим отоцима пружају нам увид у будуќност свјетских отока.

Се прикажува на каналите:

Tring Planet  

Беше на каналите:

BBC Earth  HTV1  ARTE DE  

Следна епизода:

Утре
01:25
Тропските острови на планетата Земја 1, Еп. 1
вторник
16:31
Тропските острови на планетата Земја 1, Еп. 1
ПРЕПОРАКИ
 • Галапагос (2013)

  image
  Две стотине година након што је Чарлс Дарвин крочио на обале Галапагоса, Дејвид Атенбороу долази у овај дивљи и мистериозни архипелаг.
 • My Life on MTV (2021)

  image
  It's been 4 decades since the music revolution was televised. 40 YEARS. Thousands of unforgettable moments. Now MTV is taking fans on a nostalgic trip using...
 • Европа од високо (2019)

  image
  Европа одозго истражује из ваздуха Немачку, Италију, Холандију, Пољску, Шпанију и Уједињено Краљевство како би приказали највеќе културне и географске...
 • auto mobil (2008)

  image
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.