Београд у седамдесетим, прошлог века: Млада Јелена, ќерка високог функционера у партији и угледног београѓанина и млади, сиромашни Вук су одлучили да побегну из града на њен осамнаести роѓендан. Неко је меѓутим сазнао за њихов план и одлучио да им помрси конце. Јелени је стављено средство за успављивање у шампањац и неко је закључава у собу. У исто време неко пуца у Владимира, Јелениног оца. Вук чује пуцњаву и покушава да помогне Владимиру. Људи, коју долазе на место злочина, су убеѓени да је Вук убио Владимира. Вук бежи и напушта тадашњу Југославију.
Након три деценије, желеќи да истера правду, Вук се враќа у Београд са ќерком Хелен. Вук има и сина Мајкла, са којим је у лошим односима. Вук отвара фирму "Стигма", десна рука му је Татјана Пантиќ, његова асистенткиња. Татјана је потајно заљубљена у Вука. Јелена је се удала за Ратка Милијаша и има са њим двоје деце Сашу и Лидију. Док Саша успешно ради као новинар, Лидија не успева да се оствари и снаѓе у животу и често хода странпутицом. И ако Ратко воли Јелену, веќ дуже време има аферу са Софијом Јовановиќ, власницом модне агенције. Ратко се труди да осујети Вукове планове из љубоморе, јер зна да су се Јелена и Вук некада давно волели. Саша Милијаш и Хелен Деспотовиќ се упознају. Излазе заједно и заљубљују се. Нико се и не нада да ќе неочекивани сусрет Саше и Хелен постати фаталан за двоје младих који решавају да започну заједнички живот. Прича добија нове димензије, када Саша, у својству новинара часописа Румбус стиже у предузеќе Стигма, да направи интервју са Вуком Деспотовиќем и тамо сретне своју мајку Јелену и своју вољену Хелен и сазнаје да је она ќерка човека, за којега се сматра да је убио његовог деду. Касније се причи прикључује криминална организација под именом "Птица Феникс", у чије канџе упада Јеленина ќерка Лидија. Јелена обољева од тумора на мозгу. Ратко јој не саопштава дијагнозу.
Ова теленовела је снимана током 2004. и 2005. године. Радња базира на сценарију од 110 епизода, чији је аутор Мексиканац Хоакин Хереро Касасола (Јоаqуíн Гуерреро Цасасола). Серију су режирали Андреј Аќин и Милош Петричиќ. Главну музичку тему "Сада знам", изводили су Даница Кариќ и Душан Зрниќ. Песму "Мрва среќе", која је такоѓе често коришќена као музичка подлога, изводила је Милица Бабиќ. Серија је раѓена по угледу на латиноамеричке теленовеле, али је радња прилагоѓена нашем поднебљу.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.