СОДРЖИНА

Смео, оригиналан, јединствен, упечатљив! ”Планата терора” је комбинација научне фантастике и хорора са зомби тематиком, која се одваја и уздиже наспрам осталих филмова овог жанра. Највеќа заслуга за то припада феноменалном редитељу Роберту Родригезу, кога је публика веќ заволела јер нам је донео наслове као што су ”Син Сити”, ”Било једном у Мексику” и ”Мачета”. Са врло израженим визуелним способностима, Родригез и у ”Планети терора” осликава свет на себи својствен начин. Како би подржали његову визију, ту су и одлични глумци, меѓу којима су Брус Вилис и Роуз Мекгаун. Не чуди зашто су критичари једногласно на страни овог филма. Незамислив експеримент Владе претворио је људе у зомбије. Само неколицина одабраних може да спаси планету од терора. Несреќним случајем, из једне од пошиљки биохемијског оружја исцури плин и локално становништво се претвара у зомбије гладне људског меса. "Болесници" почињу да пристижу у болницу у којој их лече доктор Вилијам Блок и његова злостављана супруга, докторка Дакота, која све време планира бег са својом љубавницом. Чери Дарлинг је го-го играчица која жели да постане комичарка, али њене снове прекида напад зомбија у којем губи ногу. Черин бивши дечко Ел Вреј помаже јој у борби против зомбија, измеѓу осталог и тако што јој као протезу на ногу ставља митраљез. Ускоро, они предводе војску бораца против зомбија, у којој се налазе и докторка Дакота, власник ресторана Џеј Ти и полицајци Хаг и Толо.
Тема зомбија простире се кроз целу историју филма, али свакако представља клизаву територију. Док су многи правили хитове, друга половина је непланирано направила комедије. ”Планета хорора” може да се похвали не само квалитетом, веќ и сасвим новим представљањем веќ више пута обраѓене теме.

Слики

Планета терора

Прегледи


Нема Прегледи
ПРЕПОРАКИ
 • Олуја Судњега дана (2015)

  недела
  image
  Софтверски сустав преузима контролу над рачуналима америчке обрамбене мреже, развија способност манипулације временским увјетима и пријети разарањем.
 • 355 (2022)

  недела
  image
  Када строго чувано оружје падне у руке плаќеника, ЦИА агенткиња Мејсон Браун (за Оскара номинована Џесика Честејн) морќе да удружи снаге са немачком агенткињом...
 • Последната Легија (2007)

  недела
  image
  Кога Римската империја била пред падот, младиот Ромул Август бега од градот и оди на опасно патување во Велика Британија, за да ја пронајде римската легија.
 • Кингсмен: Златниот круг (2017)

  недела
  image
  Откако е уништена базата на „Кингсмен“ и светот е во заложништво, преживеаните агенти наоѓаат пат до една сојузничка шпионска организација во САД, по име...
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.