Содржина

Док Први свјетски рат бјесни, Станлио (Стан Лаурел) и Олио (Оливер Хардy) једни су од милијуна у рововима. Њихова постројба само што није кренула у напад кад Станлио добије нареѓење да остане чувати ров. Двадесет година је прошло а Станлио још увијек чува позицију у рову док покрај себе има само гомилу конзерви граха које је годинама накупио те утабану стазу коју је начинио ходајуќи горе-доље. Коначно, Станлио је наѓен и спашен те се куќи враќа као херој. У меѓувремену, Олио, који је у браку с госпоѓом Хардy (Минна Гомбелл), угледа Станлијеву фотографију у новимана те га одлази посјетити у дом ветерана. Угледа га у инвалидским колицима, помисли да је у рату изгубио ногу те га одлучи повести куќи. Меѓутим, Станлио се само одмара у инвалидским колицима једног другог ветерана.
Један од највеќих комичних парова у повијести филма, Станлио и Олио, тј. Британац Стан Лаурел и Американац Оливер Хардy започели су каријеру у вријеме тзв. класичног Холлywоода док тон није пратио слику да би касније своју слапстицк комедију успјешно с нијемог филма „пребацили“ на филм какав данас познајемо. Но, чак и прије него што су постали нераздвојан дуо, Лаурел и Хардy имали су успјешне каријере. Лаурел је наступио у више од 50 филмова, радио је као редатељ и сценарист, док је Хардy судјеловао у више од 250 продукција. Обојица су се појавила у „Тхе Луцкy Дог“ (1921.), но тада нису још били тим какав најбоље познајемо. Након 1927., када су заиграли у „ Путтинг Пантс он Пхилип“, постали су славни - легендарни Станлио и Олио. Уговор с Хал Роацх студијом везао их је до 1940., да би од 1941. до 1945. наступили у осам филмских комедија за 20тх Центурy Фоx и Метро-Голдwyн-Маyер, а свој посљедњи филм „Атолл К“ снимили су 1950. „Весели кратки спој“ настао је 1938. у режији Јохна Г. Блyстонеа те је био посљедњи филм за Хал Роацх студио.

Слики

Станлио и Олио: ТикваниСтанлио и Олио: Тиквани

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.