Содржина

Стефан Дјордјевицх (Т. Цруисе) један је од тинејџера који не жели остатак живота провести у провинцији у којој одраста, у малом пенсилванијском градиќу у којему је челичана готово једина перспектива. Његова једина прилика да се извуче јест колеџ, а једини пут који га може довести до колеџа је спорт. Стефан је даровити спорташ и један од најбољих рагбијаша у школи. Има дјевојку Лису (Л. Тхомпсон) коју воли и која воли њега. Иако с Лисом намјерава провести живот, прилично га шокира кад дјевојка његовог најбољег пријатеља остане трудна. Стефан ипак не може замислити ништа због чега би се одрекао рагбија и школовања: све је боље од останка у мјесту у којему нема будуќности. У једном тренутку његово ќе школовање, спортска каријера, а тиме и цијели живот, овисити о тренеру Ницкерсону (Ц. Т. Нелсон), који и сам има сличне амбиције као и Стефан: напредовати и отиќи. У сукобу измеѓу њих двојице Стефан је у опасности да изгуби све...

Изврсна драма "Први кораци" снимљена је прије навале конфекцијских филмова о америчким школарцима препуних клишеја о глупим спорташима, тупавим "цхеерлеадерсицама" и непопуларним штреберима. Филм даје реалистичну и драматичну слику живота младих људи у америчкој провинцији и показује да су млади у тој доби несигурни, неспретни, склони грешкама, али у бити добри и с вјером у будуќност. Надахнут је новинским чланком спортског новинара Пата Јордана. Режирао га је Мицхаел Цхапман као свој први играни филм, а улога Стефана Дјордјевицха припомогла је каснијој глумачкој слави Тома Цруисеа.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.