poster

Duh zaštitnik

GHOST OF A CHANCE (1987)

Режисер: Don Taylor

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 5.1/10

Содржина

Иворy Цлаy (Р. Фоxx) старији је пијанист који успркос добронамјерној природи никада није живот подреѓивао моралним начелима. Ситни варалица и женскар, Иворy се увијек равнао првенствено према својим потребама и хедонистичким прохтјевима, но за свога унука Јессиеја (К. Јоyнер) бринуо се најбоље што је могао. Кад једнога дана случајно падне жртвом полицијске акције у бару у којем је радио, Цлаy заврши на небу. Ондје му анѓео чувар приопќи да се треба вратити на Земљу као дух те у тједан дана осигурати своме унуку сигурну будуќност. Ако то не стигне учинити, умјесто у рају завршит ќе у паклу. Да би могао обавити своју мисију, Иворy ќе морати затражити помоќ Билла Нолана (Д. Ван Дyке), једине особе на Земљи која ќе га моќи видјети и чути. Нимало случајно, то је управо онај полицајац који га је ненамјерно упуцао и тако довео у ову ситуацију...

Оригинално замишљен нешто амбициозније, као пилот епизода ТВ серије, пројект Гхост оф а Цханце на крају се ипак задржао на статусу телевизијског филма. Ипак, потенцијал за серију свакако је постојао: тематски, идеја је обухваќала и забављачку и морално-едукативну димензију, истичуќи се нешто храбријим хумором, док су главне звијезде биле и те како популарне. У улози детектива наступио је Дицк Ван Дyке, омиљени амерички глумац и забављач, познат јавности из неколико серија и емисија те по улози у филмском класику Марy Поппинс. С друге стане, улогу његовог скептичног партнера у филму одиграо је Редд Фоxx, контроверзни али и омиљени афроамерички комичар, који је вјерну публику стекао како наступима уживо, тако и глумеќи у серијама и филмовима као што су Санфорд анд Сон, односно Харлемске ноќи. Усто, режије се прихватио Дон Таyлор, један од искуснијих америчких телевизијских редатеља, чија филмографија наводи осамдесетак успјешно одраѓених ТВ пројеката. С "боцкавим" хумором, који се понајвише заснива на расним предрасудама главних ликова, занимљивом криминалистичком потком те квалитетним интерпретацијама, ова телевизијска комедија увијек је радо виѓена ставка у филмографијама популарних забављача Ван Дyкеа и Фоxxа.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.