Содржина

8. просинца 2005. свјетски су медији извијестили како је ухиќен оптуженик за ратне злочине, хрватски генерал Анте Готовина.
Син рибара, роѓен у Ткону на отоку Пашману, рано је остао без мајке. У Пакоштанима је живио до своје 17. године, а онда је једног дана одлучио отиќи у свијет. Напустио је дом и, укрцавши се на брод, отпловио у непознато. Придружио се Легији странаца. Тамо је низ година судјеловао у француским војним операцијама, гдје је био и рањен. Крајем 80-их година је отишао Јужну Америку гдје је упознао и прву супругу Xимену Далел. Кад је почео рат у Хрватској, Готовина се 1991., вратио у домовину. Био је један од најистакнутијих заповједника у Домовинском рату. Због војног искуства и способности Готовина је врло брзо напредовао у хијерархији и на крају добио чин генерала, послије чега је заповиједао војном операцијом Олуја. Умировљен је 2000., а у Хаагу је провео седам година и на концу је службено проглашен невиним.

Слики

ГенералГенералГенералГенералГенералГенералГенерал

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.