рејтинг: 7.2/10
Оценка на корисникот: 6.4/10
(10 гласови)

Содржина

Црног часника, који је уједно и одвјетник, пред крај Другог свјетског рата пошаљу да истражи убојство црног наредника у Лоуисиани... Тко је убио наредника Wатерса? Часници војне базе у Лоуисиани за вријеме Другог свјетског рата мисле да знају одговор. Један човјек у то није тако сигуран. Хоwард Е. Роллинс Јр. глуми углаѓеног црног војног тужитеља којег су послали из Wасхингтона да истражи тај случај. Како се тајна разоткрива, он открива легло мржње тамо гдје му се не би надао.
То је прича о расизму у америчкој војсци на југу, гдје и даље влада расна дискриминација и гдје заповиједају искључиво бијели часници. Црни часник представља преседан, због којега су сви јако огорчени.
Цхарлес Фуллер је за филм адаптирао свој истоимени казалишни комад, изведен у офф-Броадwаy продукцији, за који је 1981. године добио Пулитзерову награду.
Филм је освојио Златну награду на 14. Московском меѓународном филмском фестивалу. Номиниран је за три Осцара, за најбољи филм, најбољег споредног глумца (Адолпх Цаесар) и најбољи адаптирани сценариј (Фуллер), као и за три Златна глобуса.

Слики

Војникова причаВојникова причаВојникова причаВојникова прича

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.