рејтинг: 2.8/10
Оценка на корисникот: 1/10

Содржина

Морска пространства и дубине наше планете толика су да их људи још увијек нису сасвим проучили и упознали. Да је добро што је тако, показат ќе нам овај језовити филм о томе што се догаѓа када отворимо врата сурове прошлости и суочимо се с њеним становницима...
У непрестаној потрази за новим изворима нафте, твртка Неxецон Петролеум изградила је највеќу платформу у повијести. Цоллосус је смјештен у леденим водама сјеверног Атлантика, повише Гренланда, а Петера Бразиера (Робин Сацхс), Неxецоновог директора, посебно весели Цоллосусова могуќност бушења на дубинама о којима конкуренција може само сањати. С друге стране, геолози су забринути да би се деликатни оцеански радови могли негативно одразити на природу, а онда и на људе. Бразиера такве прогнозе не узнемирују, све док бушилица осим на нафту не наиѓе и на нешто друго - оцеан испод оцеана, који је испод познатих мора постојао милијунима година и који врви претхисторијским животом. Људи на платформи наѓу се суочени с незамисливим страхотама, меѓу којима је највеќа Царцхародон Мегалодон, дивовски предак велике бијеле псине.
Назван по своме главном негативцу, огромном претку немилосрдних морских паса, "Мегалодон" је изнимно узбудљив и застрашујуќи знанствено-фантастични филм који упозорава на све опасности агресивне индустријске утрке за новим изворима драгоцјених сировина.
Спајајуќи неспутане технолошке замисли ЗФ-а са страхом најчишќег хорора, редатељ Пат Цорбитт снимио је филм који наслијеѓе славних претходника, као што су "Раље" или "Дубоко модро море", одводи корак даље. Глумачку екипу чине мање позната, али зато увјерљива лица која предводе Леигханне Литтрелл и Робин Сацхс.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Тело је нестало (1942)

    image
    Доктор Лоренц је научник који жели да сачува младост и лепоту своје супруге. У ту сврху он почиње да киднапује младе девојке...
  • Мегалодон (2018)

    image
    Група научника који истражују Маријански ров сусреќе се са највеќим морским предатором који је икада постојао - Мегалодоном.
  • Megalodon Rising (2021)

    image
    An armada of modern warships proves no match for a megalodon: a giant shark thought to be extinct.
  • Сам во темнината (2005)

    image
    Едвард Кемби (Кристијан Слејтер) е детектив што се занимава со истражување на паранормални, необјаснети и надприродни случаи. Едвард ќе ја истражува смртта на...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.