рејтинг: 8.1/10
Оценка на корисникот: 8.2/10
(24 гласови)

Содржина

Легендарни филм режисера Питера Вира, освојио је награду Оскар за најбољи сценарио, номинације за најбољи филм, глумца и режију, као и БАФТА-а награде за најбољи филм и музику.
Стидљиви Тод Андерсон постаје ѓак колеџа у срцу Нове Енглеске где се школује будуќа елита Америке. Сви професори ове престижне школе су строге особе, лажни ауторитети који се строго придржавају правила. Сви осим једног - професора књижевности Џона Кетинга, неконвенционалног човека пуног ентузијазма, оригиналних идеја и инспиративних стихова, јединог професора на колеџу који верује да речи и идеје могу променити свет. Љубав професора Кетинга према литератури, посебно према поезији, покреќе ученике на путовање које води до самоостварења. Инспирисани његовим предавањима, група младиќа предвоѓена Тодом Андерсоном оснива "Друштво мртвих песника", клуб настао по угледу на истоимени коме је Кетинг припадао као ученик .
Друштво мртвих песника састаје се ноќу, у оближњој пеќини, где дечаци читају поезију и своје прве стихове. Охрабрења професора Кетинга снажно утичу на Тода Андерсона, толико да полако побеѓује своју стидљивост и страх од јавних наступа. Тодов цимер Нил, под утицајем професора открива страст према позоришту и укључује се у рад на припреми Шекспировог комада. Меѓутим, када Нилов отац открије да се његов син занима за позориште, забрањује му да глуми у представи. Ствари полако измичу контроли, а судбине ових младиќа и њиховог професора заувек се мењају...

Слики

Друштво мртвих песникаДруштво мртвих песникаДруштво мртвих песникаДруштво мртвих песникаДруштво мртвих песникаДруштво мртвих песникаДруштво мртвих песникаДруштво мртвих песникаДруштво мртвих песникаДруштво мртвих песника

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.