рејтинг: 7.2/10
Оценка на корисникот: 7.7/10
(15 гласови)

Содржина

На обронцима планина у далматинком залеѓу, у селу Зврљеву, 1870. године живело је многољудно братство Јерковиќа, једна од тзв. светих лоза, лозе фратара. До тог доба они су дала двадесетичетири фратра. Фра - Брна, изданак лозе Јерковиќа, полазеќи у католички манастир на острву Висевац, поведе са собом једног од својих синоваца, младог и несташног Бакоњу. По доласку Бакоња бива сведоком непобожног живота фратара, који траже задовољство у јелу и пиќу, као и у новцу и дружењу са женама, а исувише су строги према својим ученицима, што је и он осетио на својој кожи. Филм је снимљен по истоименом роману писца Симе Матавуља.

Слики

Бакоња фра БрнеБакоња фра Брне

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
 • We Are Family (2016)

  image
  Thirteen-year-old Bastien is the center of a reconstructed family: 6 half-brothers and sisters, 8 "parents," and as many houses. His tasks within the family are...
 • Ресторан (2012)

  image
  Оваа забавна и топла драма-комедија е сместена во внатрешноста на возбудливата кулинарска сцена во Сан Франциско. Приказната го следи Сал Сартини, работлив кувар,...
 • Mutlu Ai̇le Defteri̇ (2013)

  image
  Childrens of a retired colonel come together after their father falls from the rooftop, this constrained togetherness brings their lies into open day by day.
 • Кофеин (2006)

  image
  Во необичен лондонски паб доаѓа до “борба на полови”, кога врските помеѓу шефовите и персоналот ќе ги нарушат срамното откривање на нивните сексуални игри.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.