poster

После венчања

Efter brylluppet (2006)

Драма | Данска, Шведска, Обединетото Кралство, Норвешка
Режисер: Susanne Bier
Tring Life | 24.3.24 | 04:35

рејтинг: 7.7/10
Оценка на корисникот: 7.1/10
(8 гласови)

Содржина

Јакоб Петерсон (Мадс Микелсен), иако је роѓен и одрастао у Данској, живи у Индији, где води сиротиште за децу бескуќнике. Иако њега лично новац не занима превише, део његовог посла свакако је сакупљање средстава за сиротиште. У једном тренутку сазнаје да је богати дански бизнисмен, Јурган Хансон, заинтересован да донира четири милиона евра, под само једним условом: да Јакоб доѓе у Данску, да се упознају.
Пошто је стигао у Данску, Јурган инсистира да Јакоб присуствује венчању његове кќери, наредног дана. На пријему упознаје Јурганову супругу, Хелене (Сидсе Бабет Кнудсен), у којој препознаје особу коју је некада давно познавао.
Док се у сеќањима враќа у прошлост, коју би радије сасвим заборавио, Јакоб лагано схвата да Јурган има сасвим другачији мотив што га је довео у Данску, од новца за сиротиште. Наиме, поред тога што покушава да умири савест због похлепног живота који је водио, суочен са озбиљним здравственим проблемима, Јурган такоѓе покушава да наѓе некога ко би преузео улогу Хелениног мужа када он умре.
Филм је номинован за Оскара у категорији страног филма.
Глумицу која тумачи Улогу Хелене, Сидсе Бабет Кнудсен, гледаоци РТВ Војводине такоѓе памте из данске серије „Премијерка“ (Борген).

Слики

После венчањаПосле венчањаПосле венчањаПосле венчањаПосле венчањаПосле венчањаПосле венчања

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.