рејтинг: 8.1/10
Оценка на корисникот: 8.7/10
(3 гласови)

Содржина

Спенсер Трејси и Фредерик Марч сучељавају се као адвокати у овој напетој судској драми о чувеном “Скоупсовом мајмунском суѓењу” током којег је наставник из Тенесија морао да се брани зато што је подучавао дарвинизам.
Ова напета судска драма инспирисана је “Мајмунским суѓењем” из 1925. године, када је наставник из Тенесија, Џон Скоупс, ухапшен зато што је децу подучавао Дарвинову теорију еволуције и тиме прекршио закон. Скоупс је намерно испровоцирао сопствено хапшење да би он и његови следбеници могли да доведу у питање закон који су сматрали неправедним. Скоупсово суѓење је добило на значају када је Балтимор Сан, за који је извештавао чувени новинар (атеиста) Х. Л. Менкен, унајмио адвоката Кларенса Дароуа да брани Скоупса. Адвокат тужилаштва био је борбени политичар Вилијам Џенингс Брајан, некадашњи кандидат за председника, а сада само дух прошлих времена. Иако је Брајан добио случај, као што се и очекивало, лукави Дароу је јавно исмејао њега и његове следбенике фундаменталисте. У филму су промењена имена и места, али је основна хронологија задржана, укључујуќи и оригиналне судске транскрипте.

Слики

Ко сеје ветар, жање буруКо сеје ветар, жање буруКо сеје ветар, жање буруКо сеје ветар, жање буруКо сеје ветар, жање буруКо сеје ветар, жање буруКо сеје ветар, жање буруКо сеје ветар, жање буруКо сеје ветар, жање буруКо сеје ветар, жање буру

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.