poster

Gomila urla

THE CROWD ROARS (1932)

Режисер: Howard Hawks

рејтинг: 6.3/10

Содржина

Јое Греер (Ј. Цагнеy) врхунски је возач тркаќих кола, а његов млаѓи брат Еддие (Е. Линден) потенцијални нови првак који свакако жели иќи његовим корацима. Но познавајуќи Еддијеву враголасту и неопрезну нарав, Јое га покушава одвратити од тог позива. Еддиеја се не може лако разувјерити од прижељкиване каријере, због чега настане низ братских сваѓа. Јоеов најбољи пријатељ Спуд (Ф. МцХугх), такоѓер возач, покушава смирити ривалство меѓу браќом. Меѓутим, смртно страда тијеком једне утрке, због чега Јое одлучи повуќи се из спортског живота. У меѓувремену Еддие постане шампион славне утрке, Индианнаполис 500. Је ли могуќе помирење браќе и Јоеов повратак на тркаќу стазу?

"Гомила урла" узбудљив је филм редатељског великана Хоwарда Хаwкса (Хатари, Рио Браво) који се с једне стране може описати као узбудљиво акцијско остварење смјештено на једну од тада најславнијих америчких тркаќих писта, а с друге као озбиљна психолошка драма о затегнутом односу браќе и њиховим приватним, обитељским и љубавним проблемима. Филм се одликује изнимно вјешто, готово документаристички режираним сценама аутомобилских утрка, сјајно усклаѓеним с мирнијим сценама које приказују сусрете ликова и њихове меѓусобне односе. Главну улогу тумачи сјајан амерички глумац Ј. Цагнеy (Публиц Енемy, Yанкее Доодле Дандy). Занимљив је податак да је славни возач Биллy Арнолд био савјетник при режирању, те се и сам појављује у филму.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.