СОДРЖИНА

Документарецот на ХБО за Џон Меккејн претставува ексклузивен профил на една од највлијателните личности во современата политика на САД. Сенаторот на Аризона во 6 мандати се согласи да учествува во филмот иако му беше откриен рак на мозокот.
Документарецот на ХБО за сенаторот Џон Мекејн претставува просветлувачки, ексклузивен профил на една од највлијателните личности во современата американска политика. По поминати 31 година во неа како сенатор на Аризона во шест мандати, тој се согласи да учествува во филмот набргу откако му беше откриен рак на мозокот, по што овозможи да се сними неговиот секојдневен живот во Вашингтон и во Седона, Аризона. Овој документарец ни го прикажува сенаторот преку неговиот сопствен глас од оригиналните интервјуа, коментари и говори, со архивски снимки од вести и телевизија и со досега невидени домашни снимки и фотографии. Филмот исто така прикажува интервјуа со семејството, пријателите, колегите и водечките политички фигури. Скорешната битка на сенаторот Меккејн со ракот на мозокот ги прикажува неговиот борбен дух и отпорноста додека продолжува да се бори за каузата во која верува и покрај здравствените проблеми. Добиваме портрет на еден американски херој кој ги негува најважните американски цели.

Улоги: John McCain
ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 104 мин

Слики

Џон Меккејн: За кого бијат камбанитеЏон Меккејн: За кого бијат камбаните

Осврти


Nema recenzija
ПРЕПОРАКИ
ТОП ЛИСТИ

Најави се