poster

Dancing in September

Dancing in September (2000)

Драма | САД
Режисер: Reggie Rock Bythewood

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 6.1/10

Содржина

Драма о троје даровитих младих црнаца који се стјецајем околности наѓу на истом пројекту и сватко на свој начин пристаје на уступке; филм о политици, амбицији и љубави у жрвњу ТВ индустрије. Томасина Томмy Цраwфорд имала је лијепо дјетињство у Бронxу, особито кад је открила да телевизијски програм може прекинути вјечите препирке њезиних родитеља. Уз једну телевизијску емисију први пут је с видјела и својега оца како плаче. Тако је врло рано схватила да телевизија, ако је добра, има моќ да зближава људе. Кад је одрасла, хтјела је бити писац сценарија. Као црнкињу, занимали су је проблеми црнаца и жељела је стварати карактере који би били и смијешни, али и доречени и смислени: жељела је стварати праве људе, а не клауне.

И Георге Wасхингтон је као дијете постао овисан о телевизији. Кад је одрастао, и он се нашао у схоw-бусинессу, али на пословној страни: постао је директор развоја у телевизијској куќи WПX, једини црнац меѓу шефовима. У то вријеме управо су трајале организиране демонстрације против телевизијских куќа које се не брину о "позитивној дискриминацији мањина," а Георге је успио главног шефа, Перрyја Харбора, увјерити да се морају обраќати и црној публици. Тако је прошао његов приједлог да прихвате занимљив сценариј младе ауторице Томасине Цраwфорд: ако пилот епизода успије, бит ќе то серија за јесенску сезону или, како то кажу црначки писци, "данцинг ин септембер" (плесат ќе у рујну).

Јамес је младиќ који продаје чоколадице пред улазом у WПX како би зарадио и помогао уздржавање своје кќери. Он сам једва да је понољетан. Веќ дуго се лијечи од депресије.

Прије почетка снимања пилот епизоде Томасинине серије, она и редатељ имају проблема с улогом главног глумца за лик малодобног делинквента Маурицеа. Дуготрајне исцрпљујуќе аудиције нису дале резултате. Но, у једном тренутку Томмy погледа кроз прозор, види Јамеса и схвати да он има управо онакво лице какво траже. Јамес је на аудицији одлично одиграо улогу, епизода је снимљена, серија је постала хит, а Јамес и Томмy звијезде.

Истодобно, Томмy и Георге се заљубе и, осим што заједно раде, почињу заједно и живјети. Све док Томасинина серија има добру гледаност, ствари су у реду и у WПX-у, и у Јамесовој малој обитељи, и измеѓу Томмy и Георгеа. Меѓутим, да би се гледаност одржала, морају се чинити уступци, а Томмy пристаје чак и на оно против чега се борила: да ствара ликове који су само клауни...



Филм је према свом сценарију режирао искусни телевизијски сценарист и глумац, Њујорчанин из Бронxа, Реггие Роцк Бyтхеwоод. Бyтхеwоод је аутор сценарија за серије А Дифферент Wорлд, Гет Он тхе Бус, Неw Yорк Ундерцовер итд. Филм Данцинг ин Септембер његов је први редатељски посао. Године 2003. режирао је свој други играни филм, такоѓер према властитом сценарију, Бикер Боyз.

Иако филм Данцинг ин Септембер многи успореѓују с амбициозним филмом Спикеа Лееја, Бамбоозлед, Бyтхеwоод се концентрирао на мањи број тема, особито на однос измеѓу Томмy и Георгеа, двоје људи који се боре за сличне циљеве, те на сукоб који код Томмy изазива опрека измеѓу потребе за ауторским, расним и особним идентитетом и амбиције да постане успјешна, славна и богата. У једном тренутку млаѓи колега који се тек пробија назват ќе је "продавачицом" и она се пита није ли се продала телевизији односно својој амбицији.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.