рејтинг: 7.7/10
Оценка на корисникот: 8.3/10
(13 гласови)

Содржина

Ирански актерски пар се вселува во стан во кој претходно живеела жена со лоша репутација. Сплет на лоши околности води до настан кој комплетно ќе им го смени дотогашниот мирен живот. Филмот освои „Оскар.

Слики

Трговски патникТрговски патникТрговски патникТрговски патникТрговски патникТрговски патникТрговски патник

Прегледи


Прегледано од johnnykola
вторник, 3 септември 2019 13:37
Спојлери напред Покажи ми
Dobro je napukla zgrada u kojoj su živjeli Emad i Rana, glavni likovi u Oscarom pretprošle godine nagrađenom filmu Trgovački putnik za najbolji strani, režisera Farhadija. Napukla je zbog građevinskih radova u neposrednom komšiluku. Temelji su uzdrmani. U Teheranu u kojem se odvija radnja iracionalno se gradi, sve se rapidno mijenja. Nestaju zelene površine, kao i kod nas progutane željom za (navodnim?) prosperitetom. Ruše se paralelno i temelji porodičnih i međuljudskih odnosa općenito.... (Повеќе)
Ми се допаѓа прегледот
0 коментари

Препораки
  • Часови (2013)

    image
    Татко се бори за неговата ќерка да го преживее ударот на ураганот Катрина.
  • Арбитража (2012)

    image
    Роберт Милер (Ричард Гир) е сопственик на осигурително друштво и очајно сака да ја комплетира продажбата на компанијата, пред да се дознае за неговите матни...
  • Зависна (2014)

    image
    Зое је веома успешна пословна жена, која неизглед има све – мужа из снова кога воли, двоје прелепе деце и веома перспективну каријеру. Али, Зое има и страст којој...
  • Ова е вашата смрт (2017)

    image
    Една телевизиска мрежа одлучува да започне нова страшна емисија во која натпреварувачите извршуваат самоубиство пред камера.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.