рејтинг: 7.5/10
Оценка на корисникот: 9.3/10
(3 гласови)

Содржина

Ратна драма. Пилот Тед Лаwсон (В. Јохнсон) спрема се у Токyо на тајни војни задатак који води пуковник Јиммy Доолиттле (С. Трацy). То му тешко пада јер оставља младу супругу Еллен (П. Тхаxтер) с којом се тек вјенчао и која је трудна. Еллен га испраќа с љубављу и бригом, те се охрабрени Тед придружи колегама Бобу (Р. Митцхум), Схортyју (Ј. Р. Реиллy) и многима другима, у опасном задатку с којег се можда неќе вратити жив...
Филм је инспириран истинитим догаѓајем - нападом на Јапан у Другом свјетском рату, познатим као Доолиттлеов поход, описаним у књизи судионика тих догаѓаја "Тхе Доолиттле Раид", мајора Теда W. Лаwсона који је и средишњи лик у филму. Филм је добитник Осцара у категорији најбољих специјалних ефеката, а био је номиниран и у категорији најбоље фотографије. Иако је настао за вријеме рата, па му је функција била и подизање морала војницима на ратишту и супругама које су остале код куќе, не дјелује као смишљена пропаганда за изазивање емоција која дијели јунаке на добре и лоше, при чему су Американци увијек добри, него осваја својом дирљивом невиношќу и промовирањем хуманости.

Слики

30 секунди над Токијом30 секунди над Токијом30 секунди над Токијом

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.