рејтинг: 6.6/10
Оценка на корисникот: 9/10
(2 гласови)

Содржина

Филм Ослобоѓење Скопља раѓен је по позоришној представи Душана Јовановиќа о пропадању једне породице у Другом светском рату, где је у средишту пажње дечак који живи са мајком под немачком окупацијом, док му се отац бори у партизанима, а мајка, у жељи да спасе породицу, ступа у блиску везу са немачким официром код кога је запослена. Горан, осмогодишњак, главни је јунак ове приче и кроз његове очи публика проживљава суровост рата, сиромаштво, патњу, види слике окупираног Скопља, града који су Немци, уз помоќ својих бугарских савезника, окупирали 1942. године.
Ослобоѓење Скопља Радету Шербеџији прва је филмска режија и са њом је конкурисао за Оскара. Сценарио су потписали такоѓе отац и син.

Слики

Ослободување на СкопјеОслободување на СкопјеОслободување на СкопјеОслободување на СкопјеОслободување на СкопјеОслободување на Скопје

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Këshilltarët (1979)

    image
  • Вод на смртта (1986)

    image
    Сценаристот и режисер Оливер Стоун создаде личен и жесток тестамент за луѓето кои се бореле во војната во Виетнам. Гледана низ очите на момче што го напуштило...
  • Nata e parë e lirisë (1984)

    image
  • The Discussion (1961)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.