рејтинг: 7.6/10
Оценка на корисникот: 10/10
(2 гласови)

Содржина

Портрет шведскога глазбеника Тима Берглинга, познатијег као Авиции. Од скромних почетака до стреловитог успона, свјетске славе и повлачења од наступа у доби од 26 година. Године 2008. заљубљеник у глазбу Тим Берглинг био је само талентиран анонимац. А до 28. коловоза 2016., када је одржао посљедњи концерт у каријери, нанизао је 813 концерата широм свијета. У овом особном и искреном документарцу Тим Берглинг говори о својем животном путу: о томе како је од стварања глазбе у импровизираном студију у својој соби дошао до наступања у највеќим свјетским аренама под умјетничким именом Авиции. Радња документарца започиње у ожујку 2016., када је Авиции објавио да више неќе одржавати концерте. Имао је 26 година и био на врхунцу каријере. За њега то је заиста било питање живота и смрти. Тијеком три године, почевши од 2013., редатељ Леван Тсикурисхвили имао је приступ Тимову приватном животу. Пратио га је на наступима, иза кулиса, код куќе, с пријатељима, на путовањима... Чак и у болници. А резултат тога? Особан портрет раѓања звијезде који показује наличје и изазове свјетске славе и успјеха, од физичке боли до психичке исцрпљености.
Тим Берглинг преминуо је 20. травња 2018. у доби од 28 година. Његово глазбено наслијеѓе једнако цијене обожаватељи и колеге. Он је глазбеник који је расплесао свијет. Тај се плес наставља и након што се за њега застор спустио.

Слики

Авиции: Истините причеАвиции: Истините причеАвиции: Истините причеАвиции: Истините причеАвиции: Истините приче

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.