Содржина

Кад водитеља ветерана отерају с посла, он објављује да ќе се убити у последњем обраќању јавности. Продуценти ТВ мреже преиспитују своју одлуку кад његова фанатична тирада подигне гледаност њихове емисије.
Оштра сатира о „телевизијском смеќу“ изгледа да је све прикладнија из године у годину. Хауард Бил, шеф водитеља у ТВ мрежи УБС, послат је у пензију јер „нагиње ка старости“. Бил не може да се помири са чињеницом да је добио отказ након 25 година рада искључиво због старости па у следеќем обраќању објављује да ќе извршити самоубиство у својој последњој емисији. Директор мреже Френк Хакет се слаже с одлуком да Бил оде у пензију, али кад схвати да ќе УБС имати невероватну гледаност у ноќи Биловог самоуништења, амбициозна продуценткиња Дајана Кристенсен наговара Хакета да тај последњи кобни ТВ пренос третира као специјалан догаѓај. Наравно, Бил не пристаје на то, али почиње да дрви о ужасном стању света уопште, а поготово телевизије. Тако Хауард Бил постаје најпожељнија ТВ личност у САД. „ТВ мрежа“ Сиднија Ламета је добила Оскара за сценарио Педија Чајефског, као и за три од четири категорије - Феј Данавеј је добила Оскара за најбољу глумицу, Питер Финч за најбољег глумца, а Беатрис Стрејт за најбољу споредну глумицу.

Слики

ТВ мрежаТВ мрежаТВ мрежаТВ мрежаТВ мрежаТВ мрежаТВ мрежаТВ мрежаТВ мрежаТВ мрежаТВ мрежа

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.