Содржина

Патак Додо ради као улични продавач и покушава продати свој производ повученом милијунашу ЈП-ју Цубисху, који је понудио богатство свима који га могу насмијати прије његове смрти. Цубисха прати батлер, којег Додо отјера како би он могао насмијавати Цубисха и тако постати имуќни насљедник. Додо ќе пристати на било што, чак и да му Цубисх стално баца пите у лице, притом се гласно смијуќи. Након Цубисхеве смрти, наводно од смијеха, Додо насљеѓује богатство закључано у сефу. Но тај новац Додо мора користити за пружање јавних услуга те мора поштовати Цубисхеву жељу да увијек буде поштен при пословима које склапа. Но Додо исмијава Цубисха и читаву идеју па се овај враќа као дух с намјером да врати своје богатство од Даффyја, осим ако Даффy не пристане на његове увјете. Сада испровоцирани Додо обеќава да ќе искористити новац како би елиминирао духове, попут Цубисха.

Сцеарист: ,
времетраење: 72 мин

Слики

Патак Додо: Ловац на духове

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Top Cat: The Movie (2011)

    image
    Top Cat is sent to a dog prison and must be rescued by his trusty gang.
  • Сам во темнината (2005)

    image
    Едвард Кемби (Кристијан Слејтер) е детектив што се занимава со истражување на паранормални, необјаснети и надприродни случаи. Едвард ќе ја истражува смртта на...
  • Werner - Beinhart! (1990)

    image
    Broesel has to make a Werner animation film but right now he has no real ideas for new stories. Thus he simply draws some stories from Werner's youth.
  • Корги: Кралското куче со големо срце (2019)

    image
    Рекс е мал немирко, но сепак е омиленото куче на британската кралица. Еден ден се губи во Лондон и се наоѓа во друштво на различни раси кучиња кои меѓусебно се...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.