poster

ZALJEVSKI RAT

THE GULF WAR (1998)

Драма | САД
Режисер: Rod Holcomb

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 6.5/10

Содржина

Једна од најконтроверзнијих меѓународних прича прошлог десетљеќа оживљена је у провокативној минисерији која трагајуќи за скривеном истином о тајанственом синдрому Заљевског рата на фасцинантан начин показује што је више од 100 тисуќа храбрих америчких војника добило за своју оданост домовини.

Цхрис Смалл (Матт Кееслар) узоран је амерички војник који је прошао најбољу изобразбу, али ништа га није могло припремити на све ужасе акције Пустињска олуја. Ватрени облаци на хоризонту, остаци пројектила забијени у пијесак, застрашујуќи кемијски аларми, распадајуќа тијела мртвих субораца, само су неке од ружних успомена које је понио куќи у Мемпхис, гдје су га одушевљено дочекали обитељ и пријатељи. Унаточ повратку, Смалл није сретан јер се вратио промијењен, с много здравствених проблема. Ускоро његова супруга Тери (Јеннифер Јасон Леигх) почне патити од сличних симптома, што војни лијечници припишу очекиваном стресу. Кад и њихово тек роѓено дијете стану мучити исти проблеми, Тери је спремна на све како би сазнала истину, макар по њу морала иќи до највиших војних врхова.Изврсна минисерија "Заљевски рат" открива наличје те велике војне операције, концентрирајуќи се на важну и дуго заташкавану истину о правим узроцима здравствених сметњи великог броја америчких ветерана. Такву је, шкакљиву и тешку тему редатељ Род Холцомб на екран пренио запањујуќе детаљно и прецизно, дајуќи одговоре на питања која многи не би ни поставили. Одличне улоге познатих Теда Дансона и Јеннифер Јасон Леигх ипак блиједе пред оном Матта Кееслара који је у тијелу поносног војника Цхриса Смалла једноставно незамјењив.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.