Содржина

На спавање је отишао као обичан амерички дечко, а пробудио се као дијете совјетских шпијуна! Ривер Пхоениx је мали Никита, дјечак који више не зна тко је.

Роy Парментер (Сиднеy Поитиер) ФБИ-јев је агент чијег је партнера прије двадесет година убио совјетски шпијун познат под надимком Сцуба, за којег се оправдано сумња како је још увијек активан на америчком тлу. Испитујуќи кандидате за пријем у зракопловну академију, Роy рутинском провјером младог Јеффа Гранта (Ривера Пхоениxа) открива како су дјечакови родитељи тзв. спавачи, притајени совјетски агенти који знају и годинама чекати на нове задатке. Роy не може бити сигуран је ли и Јефф совјетски агент, али зна како га у сваком случају мора заштитити од Сцубе, који је управо на мисији елиминирања што веќег броја спавача, како се не би откриле њихове тајне. Иако класичан продукт параноидне хладноратовске атмосфере осамдесетих, "Мали Никита" није филм снимљен с намјером да цијели свијет увјери како су Совјети злочинци, него одмјерен, квалитетан трилер пун драмских двојби о судбини људи с тајним идентитетима. Редатељ Рицхард Бењамин сигурно корача бројним преокретима у радњи те измјенама улога мачке и миша, а велики кредит за успјешно обављен посао заслужили су и глумци. Ветеран Сиднеy Поитиер овдје је одиграо једну од својих најбољих улога уопќе, а Ривер Пхоениx веќ је тада био велика нада, чији се талент на несреќу никада није успио до краја реализирати.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.