poster

Ип Ман: Последната битка

Yip Man: Jung gik yat zin (2013)

Режисер: Herman Yau
Cinemania | денес | 18:50

рејтинг: 6.1/10
Оценка на корисникот: 6.9/10
(7 гласови)

Содржина

Биографски филм о Ип Мену, једном од најпознатијих учитеља борилачке вештине Винг Чун.
Роѓен крајем 19. века, у Фошану, у богатој породици, имао је прилику да стекне добро образовање. Био је ученик једног од најбољих учитеља Кунг- фуа, да би, касније, и он подучавао друге. Његов најпознатијих ученик је био Брус Ли.
Радња филма прати живот Ип Мена током педесетих и шездесетих година , када више није популаран као раније. Живи повучено у поткровљу једне старе зграде и држи часове нетипичним ученицима, као што су: један полицајац, конобарица, возач трамваја…
Када се један од његових ученика сукоби са локалним мафијашем, Ип Мен ќе, да би сачувао свој живот и част, морати да пристане на финалну борбу.
„Ип мен: финална борба“ није типичан филм о борилачким вештинама. Фокусира се више на Ип Мена, као „обичног“ човека, као и историјске и друштвене околности живота у Хонг Конгу средином двадесетог века.

Слики

Ип Ман: Последната биткаИп Ман: Последната биткаИп Ман: Последната биткаИп Ман: Последната биткаИп Ман: Последната битка

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.