рејтинг: 7.5/10
Оценка на корисникот: 8.6/10
(16 гласови)

Содржина

Филм Бруклин Џона Краулија је дубоко дирљива прича о Еилиси Лејси, младој ирској имигранткињи, која проналази свој пут кроз Бруклин током педесетих година 20. века. Привучена обеќањима Америке, Ејлис напушта Ирску и удобност мајчиног дома и упуќује се ка обалама Њујорка. Први окови носталгије брзо нестају када свежа романса баци на њу опојне чари љубави. Ускоро, меѓутим, њену полетност прекида њена прошлост и Ејлис мора да изабере измеѓу две љубави, две земље и живота који нуде.
Бруклин је номинован за три Оскара и то у најважнијим категоријама - најбољи филм, најбоља главна глумица и адаптиран сценарио.

Слики

БруклинБруклинБруклинБруклинБруклинБруклинБруклинБруклинБруклинБруклинБруклинБруклинБруклинБруклин

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Светло измеѓу оцеана (2016)

    image
    Након четири године борбе на западном фронту, Том Схербоурне се враќа у Аустралију и преузима посао светионичара. На ово изоловано острво, где бродови за...
  • Додека бевме овде (2012)

    image
    Додека работела на литературно дело на еден ирски остров, мажена жена има афера со помлад маж.
  • Викај ме со твоето име (2017)

    image
    Лето во 1983-тата во Северна Италија и Елио, внимателно 17-годишно момче, деновите ги поминува во семејната вила од 17-тиот век, препишувајќи и свирејќи класична...
  • Unë e dua erën (1991)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.