poster

Коцкање с истребљењем

Gambling on Extinction (2015)

Документарец | Канада, Германија, Кина, Јужна Африка, Виетнам
Режисер: Jakob Kneser

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 8.0/10

Содржина

Слоновача и рогови носорога су меѓу добрима којима се највише тргује на црно; штавише, трговина таквим предметима је треќа по профитабилности, одмах после дроге и оружја.
Рат против природе дивља у саванама и џунглама Африке и Азије. Илегална трговина дивљим животињама доноси око 20 милијарди долара годишње. Таква трговина је веома добро организован посао, који привлачи бескрупулозне инвеститоре и тајкуне. Захваљујуќи порасту у потражњи за слоновачом и носороговим роговима меѓу клијентелом из Азије, овај посао све више јача, угрожавајуќи успут не само велике екосистеме, него и стабилност локалних заједница.
Ако се настави тренутним темпом криволова, слонови, носорози и тигрови у дивљини биќе истребљени за нашег живота. Свет у коме ове прелепе животиње могу да се виде само у зоолошким вртовима, делује као сценарио неке суморне научнофантастичне саге. Покољ се дешава данас, у овом тренутку, а спирала која нас води неизбежном истребљењу врти се брже него што можемо и да замислимо.
Филм је вишеструко награѓен, углавном на европским фестивалима еколошког филма.

Слики

Коцкање с истребљењемКоцкање с истребљењемКоцкање с истребљењем

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Anthropocene: The Human Epoch (2018)

    image
    Filmmakers travel to six continents and 20 countries to document the impact humans have made on the planet.
  • Furtuna (1959)

    image
    Story depicting the national liberation struggle of the Albanian people against the Italian and German invaders during World War II.
  • Chasing Madoff (2010)

    image
    A look at how one investigator spent ten years trying to expose Bernie Madoff's massive Ponzi scheme that scammed an estimated $18 billion from investors.
  • Исцрпување на водите од Алкатраз (2017)

    image
    У овој епизоди коришќени су врхунски визуелни ефекти како би се исушила вода која окружује Алкатраз, озлоглашени затвор на острву. Сада када видимо Алкатраз без...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.