рејтинг: 6.2/10
Оценка на корисникот: 8/10
(3 гласови)

Содржина

Драма инспирирана истинитим догаѓајима у вези са све погубнијом болешќу данашњице меѓу младима - анорексијом. Седамнаестогодишња Ханнах (Л. Сладе Wиггинс) изврсна је плесачица, по природи перфекционистица. Живи у складној обитељи, по свему прилично типичној: мајка (Ц. Тхорне) пази што једе да се не удебља, а отац (М. Гиаматти), тренер хрвања, тренира Ханниног млаѓег брата Леа (Б. Меyер), од којега очекује побједу у предстојеќем натјецању. Једном приликом Ханнина најбоља пријатељица Каyден (Е. Думонт) случајно јој покаже популарну страницу под именом Тхинспиратион (мршављење као инспирација), на којој дјевојке једна другу потичу на гладовање, на неодустајање од жељене тежине, која је углавном на разини костура. Ханнах почне посјеќивати страницу, ускоро се и регистрира, а врло брзо најутјецајнија меѓу анорексичаркама, дјевојка с надимком Буттерфлy (И. Мико), узме је под своје и упуќује је како ќе се одупирати изазову хране. Прије него што родитељи ишта примијете, Ханнах веќ почиње одбијати храну и мршавјети...

Филм говори о поремеќају који подмукло осваја жртве и све је раширенији, особито меѓу младима. Постоји небројено много интернетских страница посвеќених анорексији, које поучавају како је мршавост идеал и како је контрола над апетитом знак да управљаш властитим животом. На жалост, многе жртве не успију преживјети, а код веќине анорексија оставља трајне посљедице. Овај је филм драматично и потресно упозорење. И поука родитељима: врло често њихова дјеца теже савршенству због тога што желе задовољити њихове амбиције, само то раде на погрешан начин.

Слики

Мршави.идеал.цом

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.