Содржина

Канадско-америчка цртана серија за дјецу Артур, велики хит и свјетска сензација с чак шест награда Еммy, темељи се на књижним успјешницама Марца Броwна, а прати пустоловине и невоље неодољивог осмогодишњег човјеколиког мравоједа који једноставно очарава чињеницом да је - посве обично дијете.
Било да се супротстављају школском насилнику, или су забринути због новог учитеља, или пак чувају грозне мале близанце, Артур, његова млаѓа сестра Дорица и њихови пријатељи своје недоумице успијевају ријешити с много маште, доброте и хумора.
Радња серије смјештена је у измишљени Дрвоград, а у првој сезони свака епизода доноси по двије причице о доживљајима малог Артура, његових пријатеља и чланова обитељи те њиховим свакидашњим меѓусобним односима.
Продукција ове изнимно успјешне анимиране серије почела је 1994. године. Од тада је приказано 229 полусатних епизода и тиме је серија Артур уједно постала најдуже приказивана анимирана телевизијска серија за дјецу.
У само неколико година серија је постигла врло велику гледаност, с готово 10 милијуна гледатеља тједно у Сједињеним Државама. Серија је друга, након Улице Сезам, најдуже емитирана серија у телевизијској мрежи ПБС Кидс. Најдуже је емитирана дјечја анимирана серија у САД те, послије серије Симпсони, друга најдуже емитирана анимирана серија у САД-у.
Серија Артур емитира се у укупно 83 земље, а сада ќе је, први пут у Хрватској, приказати Хрватска телевизија на свом Другом програму.
ТВ адаптација: Катхy Wаугх

Слики

Артуров савршени БожиќАртуров савршени БожиќАртуров савршени БожиќАртуров савршени Божиќ

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.