рејтинг: 8.1/10
Оценка на корисникот: 10/10
(4 гласови)

Содржина

Телевизијски филм "Павиљон број шест" је прича о провинцијском лекару у царистичкој Русији, који на одељењу за душевне болеснике среќе свог бившег студента, човека немирног и слободног духа, с којим започиње дуге и узбудљиве разговоре после којих и сам бива "заражен слободарским идејама". Лекарево измењено понашање околина испочетка исмева да би на крају и сам завршио као пацијент и жртва павиљона шест.
Адаптацију романа А.П. Чехова, "Павиљон 6" урадио је румунски редитељ Лучијано Пинтилије који је и режирао овај ТВ филм.
Од материјала из ТВ филма, 1978. године је монтиран дугометражни филм који је на Пулском фестивали играног филма награѓен Златном и Сребрном Ареном.

Слики

Павиљон број шестПавиљон број шестПавиљон број шест

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Под морското синило (2010)

    image
    Доктор Хок и неговиот тим во подводниот истражувачки центар го истражуваат животот, навиките и јазикот на делфините. Со помош на компјутерска програма успеваат да...
  • Militanti (1984)

    image
  • NO ONE CAN BRUSH MY HAIR LIKE THE WIND (2014)

    image
    Никој не може да ми ја четка косата како ветрот, филм кој ги прикажува животите на многу осамени души во очајна потрага по друштво. Тешката врска помеѓу писателка...
  • The First Years (1965)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.