Содржина

Филм се састоји од три приче. Причу „Вртлог“ је режирао Хајрудин Крвавац, а „Мочвара“ Гојко Шиповац, док су причу „Отац“ режирали заједно.

Отац

У време Другог светског рата Немци долазе у српско село и затичу сељаке у пољу на орању. Немачки официр нареѓује стрељање мушкараца и из групе издваја старца који се затекао са два сина. Старцу нуди да изабере једног од два сина кога ќе да спаси од стрељања.

Мочвара

Два југословенска партизана Владимир и Павле прогоњени беже Немцима кроз мочвару. Владимир који је рањен и исцрпљен, помишља на предају. Павле га одговара знајуќи да би предајом Немцима отишао у сигурну смрт. Немачка потера се приближава а они имају само један шмајсер.

Вртлог

Ватра је отворена на групу југословенских партизана која је ноќу прелазила реку. Рањени младиќ је испао из чамца и допливао на речну аду. Српски четници зором покреќу претрагу, а игром случаја Стојан ускоро проналази свог рањеног сина. Отац четник и рањени син партизан почињу скривање од једне и друге стране.

Слики

ВртлогВртлог

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Operation "Fire" (1973)

    image
  • Skëterrë '43 (1980)

    image
  • Çeta e vogël (1979)

    image
  • Gurët e shtëpisë sime (1983)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.