рејтинг: 6.7/10
Оценка на корисникот: 3.7/10
(3 гласови)

Содржина

Овој документарец во кој се корежисери Мартин Скорсезе и Дејвид Тедеши ја прикажува историјата на „Њујорк ривју оф букс“, едно од најконтроверзните и најпочитувани списанија за време на неговото 50-годишно постоење.
Овој документарец во кој се корежисери Мартин Скорсезе и Дејвид Тедеши ја прикажува историјата на „Њујорк ривју оф букс“, едно од најконтроверзните и најпочитувани њујоршки списанија во земјата за време на неговото полувековно постоење. Режисерите интервјуираат многу луѓе кои придонесле за списанието, вклучително и уредникот Боб Силверс. Филмот се навраќа на разни незаборавни изданија, вклучително и на изданието на Гор Видал кое доведе до кавга со Норман Мејлер, потоа на изданието во кое е изнесен сомнежот на Џоен Дидион околу вината на неколкумина млади црни мажи обвинети за силување на една џогерка во Централ парк, како и на многу други изданија.

Слики

50-годишна расправа50-годишна расправа50-годишна расправа50-годишна расправа50-годишна расправа50-годишна расправа50-годишна расправа

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Успон црног вука (2010)

    image
    У Националном парку Јелоустоун борави неколико чопора вукова који се боре за територију и воѓство. Успешан чопор вукова преживљава ако одржава ред, поштује...
  • Матадор (2008)

    image
    Матадор е епска приказна за Давид Ел Фанди Фандила и неговата борба да стане нај ценет светски матадор. Срцепарателните пречки и возбудливите успеси го...
  • Furtuna (1959)

    image
    Story depicting the national liberation struggle of the Albanian people against the Italian and German invaders during World War II.
  • Рушење граница: Знаност нашег планета (2021)

    image
    David Attenborough and scientist Johan Rockström examine Earth's biodiversity collapse and how this crisis can still be averted.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.