poster

Кад сване дан

Kad svane dan (2012)

Драма | Србија, Франција, хрватска
Режисер: Goran Paskaljević

рејтинг: 7.0/10
Оценка на корисникот: 7/10
(17 гласови)

Содржина

Филм је прича о професору музике у пензији, Миши Бранкову, који под необичним околностима открива своје право порекло. На месту где је некада био нацистички логор за Јевреје у Другом светском рату, радници случајно проналазе лимену кутију са документима коју је далеке 1941. године закопао логораш Исак Вајс.
Професор сазнаје да су његови прави родитељи Вајсови, који су га пре него што су одведени у логор дали на чување пријатељима, породици Бранков. У кутији је и недовршена музичка партитура под називом Кад сване дан, коју је компоновао Исак Вајс.
Трагајуќи за истином о себи и свом пореклу професор Миша трага и за мало познатом истином о логору Јуденлагер Семлин, једним од најстрашнијих нацистичких стратишта у самом срцу данашњег Београда. Истовремено професорова опсесија јесте да доврши започету композицију свога оца и да је изведе на месту некадашњег логора...
Филм је освојио бројне награде и био је српски кандидат за Оскара за најбољи филм ван енглеског говорног подручја за 2012. годину.

Слики

Кад сване данКад сване данКад сване дан

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.