poster

Младиц с трубом

Young Man with a Horn (1950)

Режисер: Michael Curtiz

рејтинг: 7.2/10
Оценка на корисникот: 7.3/10
(4 гласови)

Содржина

Препознавши даровитост осамљеног дјечака Рицка Мартина (К. Доуглас), добронамјерни трубач Арт (Ј. Хернандез) узима га под своје окриље. Годинама касније, Рицк ради као глазбеник по цијелој земљи, но његов бескомпромисни приступ глазби увијек му изнова ствара проблеме. Среќом, уз Рицка су увијек пријатељи спремни прискочити у помоќ - пијанист Wиллие (Х. Цармицхаел) и лијепа пјевачица Јо (Д. Даy). Јо упозна Рицка с емотивно несреѓеном пријатељицом, Амy, а Рицк се заљуби у њу, не слутеќи какви га проблеми чекају...
Након стажирања на разним пословима у Еуропи Мицхаел Цуртиз средином двадесетих година одлази у САД, гдје у сљедеќих тридесетак година режира око стотину филмова. Меѓу познатијим насловима су "Ангелс Wитх Диртy Фацес", "Робин Хоод", те култна "Цасабланца". Цуртизови филмови увијек су лако гледљиви, релативно једноставне фабуле и визуалног стила који је понајвише његовао прегледност у кадру. "Младиќ с трубом" изврстан је представник Цуртизова опуса, филм о успону и паду једног глазбеника, једноставне приче која пропитује тему може ли умјетник пронаќи среќу и живјети само од умјетности. Уз изврсног Кирка Доугласа наступа и велика звијезда педесетих и шездесетих, пјевачица и глумица Дорис Даy.

Слики

Младиц с трубом

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.