poster

Нетрпељивост

Intolerance: Love's Struggle Throughout the Ages (1916)

Режисер: D.W. Griffith

рејтинг: 7.7/10

СОДРЖИНА

Драмски спектакл кроз четири приче о нетрпељивости кроз стољеќа. У Паду Бабилона приказана је урота против племенитог краљевиќа; у Назареќанину сукоб Исуса с фаризејима и његово распеќе; у Средњовјековној причи тема је Бартоломејска ноќ; а сувремена прича Мајка и закон, према истинитом случају Стиелоw из 1914., приказује подвалу због које је Младиќ осуѓен на смрт, а његова супруга подузима све да га спаси.
У свим је причама нагласак на људским патњама због друштвених неправди, вјерске несношљивости, лицемјерја, интрига - опќенито нетрпељивости разних врста, а једина константна снага отпора је љубав.
Ремек-дјело нијемог филма "Нетрпељивост" био је Гриффитхов одговор на нападе због расистичких назнака у његовом филму "Роѓење једне нације".

Прегледи


Нема Прегледи
ПРЕПОРАКИ
 • Долази коњаник (1978)

  четврток
  image
  Ела Конорс је неудата жена коју присиљавају да прода своју фарму стоке њеном некадашњем удварачу, Џејкобу Јуингу. Помоќ тражи од свог суседа, Френка. Заједно се...
 • Вештачка интелигенција: ВИ (2001)

  четврток
  image
  Многу напреден прототип на дете-робот по име Дејвид е програмиран да покажува безусловна љубов. Кога неговото човечко семејство го напушта, Дејвид започнува...
 • Mountains Clad in Green (1971)

  четврток
  image
  Lilua, a 19 years old girl, injured during war is being kept in a village but needs to be transported in a safe place far from there. The streets are blocked by...
 • Размишљам о окончању (2020)

  четврток
  image
  Nothing is as it seems when a woman experiencing misgivings about her new boyfriend joins him on a road trip to meet his parents at their remote farm.
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.