рејтинг: 6.0/10
Оценка на корисникот: 10/10
(2 гласови)

Содржина

Ратна драма о повлачењу њемачке војске из Париза 1944. Драматични догаѓаји збивали су се тијеком њемачког напуштања француског главног града, дјеловања Француског покрета отпора и долазака савезника. Њемачки заповједник Париза био је генерал Диетрицх вон Цхолтитз (Г. Фрöбе) којем је Хитлер наредио да уништи град. Покрет отпора за то још не зна и меѓу њима постоје неки пријепори. Деголисти се залажу за то да се чекају савезничке снаге, док би комунисти кренули у ослобаѓање самостално. Будуќи да није било договора, 15. коловоза 1944. комунисти су дигли устанак...
Према истоименом дјелу Доминиqуеа Лапиерреа и Ларрyја Цоллинса сценариј су написали Горе Видал и Францис Форд Цоппола, а у филму су кориштени елементи докудраме да би се догаѓаји приказали са што више аутентичности. Истим раздобљем бави се француско-њемачки филм Волкера Сцхлöндорффа "Дипломатие" из 2014. иако на мање спектакуларан начин од овога из 1966. у којем наступају многобројне француске и америчке филмске звијезде.
Номиниран је у двије категорије за Осцара 1967. те за Златни глобус. Аутор глазбе за филм је познати складатељ Маурице Јарре.

Слики

Гори ли Париз?Гори ли Париз?Гори ли Париз?Гори ли Париз?

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.