рејтинг: 7.5/10
Оценка на корисникот: 7.2/10
(9 гласови)

Содржина

Потакнут успјесима првих Загребачких прича, Пропелер Филм је расписао нови натјечај за продукцију филма Загребачке приче вол.2, на тему љубави. На натјечај су пристигла 142 сценарија од којих је одабрано њих 6 за кратке игране филмове. Премијерно је приказан на Пулском филмском фестивалу 2012., те на Загреб Филм Фестивалу, у Београду на представљању хрватске поп културе и на фестивалима у Софији и Wиесбадену. Поједини кратки филмови из омнибуса приказани су на мноштву фестивала. Кратки филм "Муцица" Алда Тардоззија освојио је Златну уљаницу на Данима хрватског филма 2013., а кратки филм "На квадрат", Радислава Јованова Гонза, освојио је АРТЕ схорт призе на фестивалу у Дресдену као најбољи филм. "Може неко бацит чик одозго" освојио је двије награде, а "Син" је приказан и у натјецатељском програму Сунданце Филм Фестивала.
У шест врло различитих прича с темом љубави приказана је обитељ данашњег Загреба, односи синова и очева, очева и кќери, као и одступање од заданих оквира модерног брачног живота какво друштво намеќе.

Слики

Загребачке приче 2Загребачке приче 2Загребачке приче 2

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.