Содржина

Анимирани филм 'Помоќник Дједа Мраза' освојио је престижну УНИЦЕФ-ову награду на меѓународном фестивалу анимираног филма у Аннецyју. Ова награда се додјељује дјелима која кроз анимацију промичу идеје Конвенције о правима дјетета.
Дјед Мраз не жели у мировину. Но откад се први пута спустио низ димњак прошле су 163 године, а правила кажу да Дјед Мраз мора у мировину након 178 година службе. Правила су правила, а према њима мора изучити достојног замјеника свом занату у заданом периоду. Сретни изабраник, којег треба пронаќи меѓу милијунима дјеце широм свијета, мора носити име Николас те бити сироче чиста срца.
На другом крају планета, у удаљеној Аустралији живи Николас, дјечак који задовољава све критерије, но кочи га помањкање самопоуздања и страх од висина. Има равно петнаест година да се научи основама - како се спустити низ димњак и како управљати саоницама.
Меѓутим Николасу су најважнија писма која дјеца шаљу Дједу Мразу из цијелог свијета. Уз Хумпхреyа, главног вилењака , соба Wалдорфа и поларног медвједиќа Руфуса, он путује и увесељава потребите.

Слики

Помоќник Дједа МразаПомоќник Дједа Мраза

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.