Содржина

Једна симпатична обитељ, тата Схерм (Б. Неwболд), мама и двоје дјеце, скачу од весеља јер је дошао тренутак да своју велику животну уштеѓевину једним дијелом потроше и на пут око свијета који ќе трајати пуна два мјесеца. Меѓутим, тата сљедеќе јутро доживи мождани удар, а нитко осим њега не зна гдје је новац: он није вјеровао банкама, па је новац држао код куќе. Његову супругу банка ќе избацити из куќе јер нема новца за рате, а кад се сели у мањи стан, помаже јој добри Wилл (С. Цхристопхер). Каже се да је добар човјек исто што и будала. Многи тако мисле о Wиллу Дунцану, професору кемије, младиќу који свукуд иде на ролама и помаже коме год треба помоќ. Иако ни сам нема превише, помаже и новчано. Заљубљен је у Анние (Ј. Цапо), кќер суца Бена, а воли и она њега, управо због његовог доброг срца, поштења и искрености.

Потпуна је супротност Wиллу богати и лукави Георге Хамптон (Л. Лау), разметљивац и шкртац, који је такоѓер заљубљен у Анние. Она га не подноси, иако би њезина мајка вољела кад би Георге био Анниен изабраник. Георге купује куќу сиротог Схерма и његове обитељи, а у празној куќи налази заборављени глобус на којему је Схерм означио њихов пут око свијета. Судац Бен (Ј. Поттер) не може се помирити с тим да ќе му зет бити простодушни Wилл, па му стално задаје све теже задатке, а задњи је да мора уштедјети десет тисуќа долара. Анние долази на идеју да Wилл отвори малу старетинарницу и распрода мноштво ствари које је скупио, меѓу којима има и прилично вриједних. А у Wилловом дуќану наѓе се и велики стари глобус.

За то вријеме Анниен мали брат Дустин (Б. Еднер) чини све како би га прихватили "кул" дечки, па чак долази у искушење да у трговини украде јакну какве они носе, иако је члан скупине добрих дјечака коју је Wилл основао и коју симболизира старински стап за маслац...

Ова комедија својеврсна је бајка у којој поштење и доброта побјеѓују, па на крају све ствари доѓу на своје мјесто. Филм је проглашен комедијом године на филмском фестивалу дјечјег филма у Бурбанку и фестивалу обитељског филма у Калифорнији. Необичан је и забаван, а његовој занимљивости прије свега придоноси необично лице главног глумца Сцотта Цхристопхера, познатог америчког радијског и телевизијског комичара, који подсјеќа на јунака стрипа и по цртама лица и по мимици.

Слики

Милијун новчиќа

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.